Anasayfa Haber Windows Live Messenger Kökten Değişiyor!

Windows Live Messenger Kökten Değişiyor!

Windows Live Messenger
Windows Live Messenger

Microsoft Windows Live Messenger’daki inanılmaz değişime hazır olun! İşte Google Chat ve Facebook Messenger uyumlu yeni MSN…

Microsoft’un popüler iletişim uygulaması Windows Live Messenger, ya da ülkemizde yaygın bilinen adıyla MSN kökten bir değişimin eşiğinde.

Windows Live Messenger’ın altyapısında yapılacak olan değişilik ile MSN XMPP- Jabber’a geçiyor. Extensible Messaging and Presence Protocol anlamına gelen standart, MSN’in en büyük iki rakibi olan Google Talk ve Facebook Chat tarafından kullanılan teknolojinin ta kendisi oluyor. XMPP geliştiriciler oldukça tecrübeliler, Microsoft’tan gerekli SSL iznini alarak gelecek MSN sürümleri için yepyeni özellikler geliştirebilecekler. Dahası Microsoft izin verirse MSN kullanıcıları gelecekte Google Talk ve Facebook Chat ile tam uyumlu bir şekilde anında iletişim kurabilecek.

Üç uygulamanın da video chat, sesli chat ve yazılı iletişim sağladığı düşünülürse, teknolojilerinin uyumluluğu gelecekte hangi ağı seçersek seçelim kolayca iletişime geçebileceğimiz bir internet dünyasının habercisi oluyor. Yeni XMPP kullanan MSN yani Windows Live MEssenger sürümü ortaya çıktığında ve indirmeye sunulduğunda Download bağlantısını da en kısa sürede sizlerle paylaşacağız.