Anasayfa Oyun Crytek’ten Yepyeni Hizmet: GFACE

Crytek’ten Yepyeni Hizmet: GFACE

Birbirinden başarılı oyunlara imza atan oyun firması Crytek, bu sefer farklı bir servis sunuyor kullanıcılarına: GFACE! Bakın nedir bu GFACE…

Crysis serisi ve Far Cry gibi oyunlara imzasını atan yetenekli oyun firması Crytek, oyuncular için yepyeni bir hizmet sunuyor: GFACE! Crytek, hali hazırda Xbox 360 exclusive oyunu Ryse, Online FPS oyunu Warface ve Homefront 2 için uğraşıyor ancak oyunculara daha fazla hizmet verebilmek için yakın bir süre önce GFACE’i duyurdular. GFACE, kısaca oyun bazlı sosyal medya servisi. Henüz kapalı beta aşamasındaki servis pek çok şey vaat ediyor.

GFACE neler mi vaat ediyor? Öncelikle GFACE servisinin en büyük özelliği takım halinde oyun oynamayı farklı bir boyuta taşıyacak. Şimdilik sadece Warface oyunu için destek verecek olan GFACE’te takım oynanışı multiplatform’a taşınıyor. Örneğin; iPhone sahibi oyuncu Air-Strike modülünü kullanırken tablet sahibi biri komut veren oyuncu olacak. Elbette bu özellikler sayesinde Warface’in nasıl bir sisteme sahip olduğunu az çok tahmin edebiliyoruz.

Yayına sunulduktan kısa bir süre sonra 2D ve 3D indie oyunlara da destek sunacak olan sistem sadece oyunlar için değil. Kullanıcılar birbirleriyle iletişime geçip tanışabilecek  ve çeşitli etkinlikler düzenleyebilecek. Siz de GFACE betasına başvurmak istiyorsanız www.gface.com adresinden kayıt olabilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken bir şey var o da GFACE sisteminin sadece Chrome ve Firefox uyumlu olduğu.