Anasayfa Haber BAFTA 2012 Oyun Adayları açıklandı.

BAFTA 2012 Oyun Adayları açıklandı.

İngiliz Film ve Televizyon Sanatlar Akademisi tarafından en iyi oyunlara prestij ödülü dağıtılacak.

İngiltere’nin, Oscar’ı olarak kabul edilen BAFTA, 1947 yanından bu yana Sinema ve Televizyon ödülleri dağıtmakta. Beyaz Perde ve Beyaz Cam’ı birer sanat eseri gören ve ödüllendiren bu tören, zamanında hızla gelişmesiyle geniş çaplı bir organizasyon haline geldi. Animasyonların yanı sıra oyunlara da ödül dağıtan akademi, 2012 için aday olan Oyunları açıkladı.

Geçtiğimiz sene Assasin’s Creed: Brotherhood, Mass Effect 2 ve Heavy Rain gibi oyunlar ödül töreninden mutlu ayrılan oyunlar olmuş, firmalarını ve yapımcılarının yüzünü güldürmüştü. Böylece hem prestijleri artmış hem de BAFTA’nın “Bilgisayar Oyunları da sanatın ve kurgunun bir parçasıdır” açıklamasını desteklemişti. 2012 senesi için dikkat çeken oyunlar arasında birbirleriyle amansız bir savaşa girmiş Call of Duty: Modern Warfare 3 ve Battlefield 3; Portal 2, Elder of Scrolls V: Skyrim gibi uzun süre başından kalkılamayan oyunların yanında bağımsız olarak çıkartılmış Minecraft’a dahi yer verilmiş.

Ayrıca geçen seneyi takiben BAFTA Young Game Designers (Genç Oyun Tasarımcıları) adı altında 10-16 yaş arasında, oyun geliştiren ve çalışmalarını sunmaya hazır yeni nesile de ödül dağıtılacağı da açıklandı. Akademinin önceliklerine uyan her genç gelişimciyi aralarından görmekten memnun olduklarını ve çekinmeden başvurabileceklerini de eklemiş bulundular.