Anasayfa Haber Fallout Dünyasından Üzücü Haber

Fallout Dünyasından Üzücü Haber

Fallout 3 ve Skyrim’e imza atan Bethesda Softworks’ten üzücü bir haber geldi. İşte artık oyunlarda eksikliğini hissedeceğimiz önemli isim…

Sosyal Medya’yı yakından takip ediyorsanız müzik dünyasının büyük bir haber ile sarsıldığını duymuştur. Amerikalı ünlü şarkıcı Whitney Houston, 11 Şubat günü bir otel odasında ölü bulundu. Sevenleri sevmeyenleri, üzülenleri umursamayanları bir yana bırakırsak aslında bu haber bir çok kesim tarafından üzüntüyle karşılandı. Asıl bizim için üzücü olan haberi ise oldukça geç öğrendik…

Bethesda Softwork’ün konsept çizerinin başı Adam Adamowicz, 9 Şubat tarihinde kanserden dolayı hayat gözlerini yumdu. Adı pek bilinmez ama bugün bize bıraktığı büyük mirasını hala oynuyor ve konuşuyoruz. Fallout 3 haberleri ilk internet üzerinde dolaşmaya başladığında insanlar oyun hakkında bilgiye aç bir şekilde dolanıyorlardı. Bu noktada Konsept Çizim Makinası olarak adlandırılan Adam ortaya çıktı ve o inanılmaz kalemini bizimle buluşturdu. Yepyeni bir oyunun ilk adımlarını, onun hayalgücünün kağıda yansıttığı çizgileri olarak görüyorduk.

Adam Adamowicz, 2002-2003 tarihleri arasında Jaleco Entertainment, ile birlikte çalışmış,  Nightcaster serisi(2001-2002) ve Goblin Commander(2003) gibi oyunlarda imzası bulunmuş birisiydi. 2007 yılında Bethesda’ya geçmesiyle işin rengi artık değişikliğe uğramıştı. Fallout 3’ün (2008) tasarım ve konsept çalışmalarının başına getirilen Adam, çizimleriyle hem şirketi hem de oyuncuları memnun etmişti. Geçtiğimiz yıla damgasını vuran Skyrim(2011) oyununda da çalışmaları bulunmuştu.

Bethesda şirketi, Adam’ın ölümünü sessiz sedasız duyurmuştu. Kanserle mücadelesini son ana kadar devam ettirmiş, hastalığı süresince oyun dünyasına katkılarını devam ettirmeye çabalamıştır. Oyun dünyası için büyük bir çizeri kaybetmek, şirketi ve sevenlerini oldukça üzdü.

İşte çalışmalarından bazıları.

Vault Sakinleri Çalışması

Çeşitli Yaratık ve Hayvan Çizimleri

Robot Konseptleri