Anasayfa Haber Uzaya Çıkan İlk Lego Adam

Uzaya Çıkan İlk Lego Adam

İlk Lego adam iki liseli tarafından uzaya gönderildi.

Kanada, Toronto’da yaşayan Mathew Ho ve Asad Muhammad, Agincourt Collegiate Institute okulunda okuyan 17 yaşında iki genç. Bu iki genç öğrenci bir balonun ucuna taktıkları Lego Adamı dünyanın 25.000 Metre üstüne çıkarmayı başardılar. Stratosfer’e ulaşan bu taşıyıcı araç için toplam 400$lık maliyete malolmuş. Yapay köpük, strafor, kullanarak sabitledikleri 4 kamerayı her 20 saniye de bir fotoğraf çekmeye programlayan gençler, yaptıkları işe bir de kendi ülkelerinin bayrağını yani Kanada bayrağını ekleyerek sonuca ulaşmışlar.

Açık bir araziden yolculuğa çıkan balonları, 1 saat 5 dakikalık yükselmeden sonra basınçtan ötürü patlıyor. Üzerine taktıkları GPS cihazı sayesinde fırlatma noktasından 122Km. uzağa düştüğünü tespit ediyorlar. Bu iki öğrenci başarılarını internet ortamına taşımalarıyla bir anda ün kazanıyorlar. Youtube’a koydukları videonun ardından, Agincourt Collegiate Institute’in baş müdürü Lecourgos PapathanasakisÇocuklar bu başarıyı yaptıktan sonra okulun telefonları hiç susmadı. Onların öğretmeni değil menajeri haline geldim.” açıklamasında bulunarak, sosyal medyada bu ikilinin ne kadar dikkat çektiği belli oluyor.

Üniversite ortamında bu projelerini geliştireceklerini belirten Mathew Ho ve Asad Muhammad, şimdilik internetin onlara sağladı ünden memnunlar. Yaptıkları bu ufak çaplı proje sayesinde, dünyamızın yeni resimleri ve görüntüleri de elimize ulaşmış oldu.