Anasayfa Haber Microsoft Yeni bir Oyun Teknolojisi için mi Çalışıyor ?

Microsoft Yeni bir Oyun Teknolojisi için mi Çalışıyor ?

Satın alınan Oyun Gözlüğü ve Kasketi patenti, tüm okları Microsoft üzerine çevirdi.

Firmaların patent çalışmaları hakkında araştırmalar ve bu konular üzerinden güncel haberler yapan Patent Bolt sitesi, yeni bir teknolojik gelişmeyi günyüzüne çıkardı. Microsoft firması tarafından patenti alındığı ileri sürülen yeni sistem, yeni bir oyun çağının başlangıcı olacağını işaret ediyor. Bu patent, oyun gözlüğü ya da oyun kasketi olarak açıklanabilir.

Bu oyun gözlüğü sayesinde, baktığınız her yön, attığınız her adım sizi o oyun dünyası içerisinde gösterecek. Bir anlığına oturma odanızdan kalkıp birebir yaşayacağınız kanlı bir savaşa ya da yeni başlayan bir maceraya atılacaksınız. Xbox ve diğer konsollarda çalışabileceği belirtilen ayrıca cep telefonları ile diğer taşınabilir cihazlara da uyum sağlayabilecek bu aletin çalışmaları 2010’dan beri sürdüğü iddia ediliyor.

Microsoft’un bu üzerinde çalıştığı yeni sistem, kişinin gözönüne yansıtacağı ışın ve yansıtma yöntemleriyle başarıya ulaşacağı belirtiliyor. Bu noktada tek sorun insan gözünün, bir cisim çok yakına geldiğinde olduğundan daha küçük ve daha blurlaşmış haliyle görmesi. Ayrıca uzakta ki cisimlerde de olası derinlik algısı bozukluğu sorun çıkartabilecek problemler de üstüne ekleniyor. Firmanın bu tarz insan kaynaklı sorunlar üzerine çalıştığı ve sonuca ulaşabileceği belirtiliyor.

New York Times’da çıkan bir habere göre Google bu sene sonuna doğru Augmented-Reality Glasses ( Zenginleştirilmiş Gerçeklik Gözlüğü) cihazını piyasaya süreceğini, Microsoft’un bu yüzden çalışmalarına hız verdiğini belirtiyor. Çalışmaların ne gibi meyvalar vereceği belirsizken belki de piyasada ki bu rekabet, teknoloji severlerin işine yarayacak bir noktaya gelecektir.