Anasayfa Haber Kayıp Apollo 11 Motoru Bulundu !

Kayıp Apollo 11 Motoru Bulundu !

İnsanlık tarihinin en önemli anına tanıklık eden roketin parçası bulundu! İşte Ay’a ilk giden uzay aracının şaşırtan hikayesi…

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı John F. Kenndy 60ların başında “Ay’a bir insanı göndermeyi planlıyoruz” açıklaması ile dünyada ki tüm insanları heyecan içerisine atmıştı. Bu hem bilimsel olarak büyük bir adım hem de Sovyet Rusya ile girilen Uzay Yarışında sağlam bir darbe olacaktı. Bu istek ancak 1969 senesinin yaz aylarında, Nixon başkanlığında, 16 Temmuz’da fırlatılan Apollo 11 ile başarıya ulaşmıştı.

Neil Armstrong, Buzz Aldrin ve Michael Collins’i taşıyan Satürn V roketi, dünya çekiminden ayrılmak için Kurtuluş Hızı adı verilen seviyeyi ulaşması ve yörüngeden çıkması gerekiyordu. Ufak bir kapsülün uzaya ve ötesinde ki Ay’a gidebilmesi için Satürn V roketi, NASA’nın en büyük çalışmalarından biriydi. Roket, hızını alıp parçalarında ki benzini bitirdiğinde kopup gezegenimize düşüyordu. Ay modülünü ve içerisinde taşıdığı astronotları Dünyamızın dışına çıkarabilmek ve bu süreçte ağırlığından kurtulmak için bu prosedür izlenmekteydi.

Blue Origins adında ki bir özel uzay uçuşu şirketi, Satürn V roketine bağlı F-1 parçasının, Atlantik okyanusunda bulduğunu açıkladı. Atlantik Okyanusunun 4.5 km. derinliğinde 40 yıldan fazladır yatan bu parçanın çıkarılması için çalışmalara girileceği de bulunma haber ile aynı zamanda geldi. Okyanusların bağımsız bölgeler olmasından ötürü, Soğuk Savaş döneminden beridir bulunan her türlü savaş ve uzay aracı ganimeti, bulan ülkenin sayılıyordu.

Bu konu hakkında uzay programı biten NASA’nın herhangi bir açıklaması bulunmamasına karşın Blue Origins’in kurucusu Jeff Bezos, ” sözleriyle çalışmasına açıklık getirdi.