Anasayfa Haber Hindistan 4G İnternete Kavuştu!

Hindistan 4G İnternete Kavuştu!

4G internet
4G internet

Dünyanın en kalabalık ülkelerinden Hindistan, 4G internet bağlantısı atılımını gerçekleştirdi. İşte Hindistan’ın 4G hikayesi…

Hindistan 4G internet bağlantısına kavuştu. Ülkenin en büyük mobil servis sağlayıcısı Bharti Airtel, TD-LTE’ye dayanan yeni 4G internet hizmetini Kalküta şehrinde hizmete sundu.

Ülkede genişbant internet erişimine abone olan 13.5 milyon kullanıcıya karşılık 911 milyon mobil internet kullanıcısı mevcut. Bu yüzden Hindistan’da mobil internet, sabit internetten çok daha önemli bir pazar oluşturuyor. Elbette bunda Hindistan’da sabit altyapı kurmanın zorlukları da önemli bir rol oynuyor.

Airtel Hindistan Hükümeti’nden 4G hizmet lisansı almak için 634 milyon dolar ödedi. Bu lisans sayesinde Airtel ülkenin 22 hizmet bölgesinden 4’üne 4G internet sunabilecek. Kalküta ile başlayan hizmet Bangalore ve diğer bölgeler ile devam edecek. Tüketicilere HD video Streaming, çoklu chat, anında fotoğraf yükleme imkanları sunacak. Bunun için 4G cep telefonları gibi elektronik cihazlar da yaygınlaştırılacak. Üstelik 3G için ödenen lisans ücretinden daha azı ödendiği ve 4G daha verimli olduğu için kısa zaman içerisinde 4G fiyatlarının 3G’den daha uygun hale gelmesi bekleniyor.