Anasayfa Haber Micron, Hindistan’da Yarı İletken Montaj Tesisi Kurmaya Hazırlanıyor

Micron, Hindistan’da Yarı İletken Montaj Tesisi Kurmaya Hazırlanıyor

Micron Hindistan

Hindistan, ilk yarı iletken montaj fabrikasının temelini önümüzdeki ay atacak. Financial Times‘a göre Hindistan’daki fabrika, ABD’li bir yarı iletken şirketi olan Micron tarafından inşa ediliyor. Fabrika 2,75 milyar dolara mal olacak ama aynı zamanda Hindistan hükümetinden de destek alıyor. Hindistan Elektronik ve Bilişim Bakanı Ashwini Vaishnaw, fabrikanın Aralık 2024’e kadar hazır olacağını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri ve Çin’in yarı iletkenler konusunda çekişmesi, Hindistan’a iş çekme şansı veriyor. Başbakan Narendra Modi’nin Hindistan Yarı İletken Misyonu, kimyasallar, gazlar, üretim ekipmanı ve çip üreticileri de dahil olmak üzere tüm tedarik zinciri boyunca iş çekmeye çalışıyor.

Hindistan’ın tedarik zincirindeki şirketlerden aldığı başvuruları değerlendiren Vaishnaw, hükümetin yaklaşık 14 şirketle görüştüğünü ve bunlardan ikisinin “çok iyi” olduğunu ve “başarabilmesi gerektiğini” söyledi.

Micron, Hindistan’da bir fabrika kurarak yarı iletken üretimini çeşitlendirmeye yardımcı olacak. Japonya, Çin ve ABD de dahil olmak üzere sadece bir avuç ülke yarı iletkenlerde hakim durumda ancak teknoloji çok önemli olduğu için daha fazla ülke kapasitelerini artırmaya çalışıyor.