Anasayfa Haber Robot Gözler, Ellerimizin Üzerindeler

Robot Gözler, Ellerimizin Üzerindeler

Parmağınıza yüzük takmaktan sıkıldıysanız ve eğlenceli bir şeyler arıyorsanız bu haber tam size göre… İşte robot gözler!

Japonya’da bulunan Keio Üniversitesi’nde bulunan bir grup öğrenci geliştirdikleri eğlenceli oyuncak gözler ile şirinliğe zirve yaptırdılar. Bir oyuncaktan alınan, tahmini olarak Ferby, iki göz ve bir ağıza eklenen mikro-çipler sayesinde kullanıcı bu 3 parçayı parmaklarına takarak eğlenceli vakit geçirebiliyor.

Kullanıcı, robotu istediği şekilde parmaklarına yerleştirdikten sonra kişinin el hareketlerine göre gözleri açılıp kapanıyor, ağız kısmı konuşuyor. Biraz şapşal bir yaratık gibi gözüken biraz Spore oyununda ki egzantirik yaratıkları anımsatan bu çalışma hakkında yaratıcılarından biri olan Masayasu Ogata ” hayvan benzeri robotumuzun tüm duyguları, kullanıcının ellerine amede ” açıklamasıyla projenin ne kadar zevkli olduğunu özetliyor aslında.

Şimdilik tam olarak insan eline uyarlayamadıklarını ve bilgisayar destekli olarak çalıştırdıklarını belirttikleri robotun çalışmaları sürdürüleceğe benziyor. Dünyayı kasıp kavuracak bir furya olmayacağı aşikar olsa da, arkadaş arasında şapşalca bir eğlence için birebir.