Anasayfa Makale Pratik VLC Media Player İçin 5 Güzel Tema

VLC Media Player İçin 5 Güzel Tema

VLC Media Player ile daha kullanışlı ve güzel görünümlü temalarda filmler, videolar ve müzikler izleyip, dinleyin diye sizler için programın en iyi 5 temasını sundum. Bu temaların daha fazlasını istersiniz diye de, yazının en altında VLC Player’ın indirme linkini verdim ve onun altına da, bu temalardan daha fazlasını bulacağınız bir bağlantı ekledim. Hoşunuza gideceğini umduğum bu VLC temalarını deneyip, farklılık yaratmak iyi olacaktır. Sizlere öyle abartıyla tasarlanmış temalar değil, kullanışlı ve güzel görünümlü temalar önereceğimi belirtmek istiyorum. Siz de deneyin diyorum ve başlıyorum.

VLC Player nedir? Önce bundan başlayalım. Özellikle kolay kullanımı ve aksiliğine çok az rastlanır bir program olmasıyla birlikte ücretsiz oluşu da, programın daha çok tercih edilmesine sebep oluyor. MPEG-2, DivX, H.264, MKV, WebM, WMV, MP3 uzantılı dosyaları oynatabilen VLC, Linux, PC ve Mac platformlarında sorunsuzca çalışıyor. Herhangi bir reklamın ve buna benzer bir içeriğin bulunmaması da, yanlışlıkla oluşan kullanıcı tıklamaları sorununu da beraberinde getirmiyor. Bu kolaylıklarıyla çok cazip görünen VLC’yi indirmeniz için yazının en altında sizler için bir indirme bağlantısı ekledim.

Şimdi, 5 temayı size sunacağım daha sonra da, VLT uzantılı tema dosyalarını nereye taşıyacağınızı gösterip konuyu bitireceğiz birlikte. Bildiğiniz gibi, bu tür dosyaları direkt sürükleyerekprogramın benimsemesini sağlayamaıyorsunuz ve bunun için de programın yüklü olduğu dosyaya girip, oradaki uygun klasöre uzantıyı taşımanız gerekiyor. Bunu hallettikn sonra da, yüklediğiniz temayı nasıl aktif edeceğinizi göstereceğim. Hemen vakit kaybetmeden başlayalım.

Hatırlatma: Bu temalar Mac sistemlerde ne yazık ki çalışmıyor. Sadece Windows ve Linux sistemleri destekliyor. Dikkat edin, sadece temalar Mac’de çalışmıyor.

eDark Vlc

İndirmek için buraya tıklayınız.

Alienware Darkstar

İndirmek için buraya tıklayınız.

ftouch 1.00

İndirmek için buraya tıklayınız.

hx milky

İndirmek için buraya tıklayınız.

itunes graphite

İndirmek için buraya tıklayınız.

Siz değerli okuyuculara sunmak istediğim temalar bunlar, amaişimiz henüz bitmedi. Hemen gitmeyin. Bu temaları nasıl kullanacağınızı anlatacağım. VLC’yi açtığınızda klasik, programın klasik temasının aktif olduğunu göreceksiniz. Aşağıdaki görselde olduğu gibi. Aslında bu da pek kötü durmuyor, ama yine de değiştirmek, değişiklik yapmak iyi olacaktır. Biraz üzerinde oynayalım şimdi onun.

Öncelikle, indirdiğiniz temayı nereye taşıyacaksınız, ona bir bakalım. Benim VLC’yi yüklediğim klasör Yerel Disk (C:)’de olduğu için onun üzerinden işlem yapacağım. Siz nereye yüklediyseniz orada işlem yapın. Ben bu örnekte, eDark Vlc temasını kullanacağım. İndirdiğiniz temayı kopyalayın ve VLC’yi yüklediğiniz klasördeki, skins klasörüne yapıştırın.

Bu işlemi tamamladıktan sonra tema kullanıma hazır durumda oluyor, ama bu sefer de, bunu nasıl aktif edeceksiniz, onu anlatacağım. VLC’yi açtığınızda, yukarıdaki Tools(Türkçe kullanıyorsanız; Araçlar) sekmesine tıklayın ve ardından Preferences(Seçenekler)’e girin. Açılan pencerede “Özel tema kullan” seçeneğini seçin ve “Tema kaynak dosyası” yanındaki “Seçin…” butonuna tıklayın. Burada, VLC’nin skins klasötrüne taşıdığınız VLT uzantılı tema dosyasını seçin ve “Kaydet” butonuna tıklayın. “Kaydet”e tıklatıktan sonra muhtemelen “Abi bu dosya zaten var. Yine de değiştirelim mi?” diye bir uyarı gelecek. Onaylayın ve devam edin.

Bu işlem de bittikten sonra, artık VLC’nin skins klasörüne taşıdığınız tüm temaları, “Arayüz” bölümünden görebilir ve dilediğinizi seçip kullanabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınıza dair kısa bir anlatım da aşağıya ekledim. Hatırlatayım, temayı her değiştirdiğinizde VLC’yi kapatıp açmanız gerekiyor.

VLC’nin bu temalarını ve kullanışlığını gördükten sonra, programı indirmek istiyorsanız buraya tıklamanız yeterli olacak. Ek olarak, diyorsanız ki; “Ben daha farklı ve daha çok fonksiyonlu temalar istiyorum.” Bu durumda sizin, buraya(37 MB) tıklayarak bu temalardan 115 tanesini daha indirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca, diğer temalar için de buraya tıklayarak VLC’nin temalar sayfasını ziyaret edebilirsiniz. İndirmek için, görsellerin üzerine tıklayarak, açılan pencerede aşağıdaki Download’a tıklamanız gerekiyor.