Anasayfa Haber Microsoft – Motorola Çekişmesi Sürüyor

Microsoft – Motorola Çekişmesi Sürüyor

Bir Amerikan mahkemesi; Motorola’nın, Almanya’da bugün çıkması beklenen karar doğrultusunda hareket etmesini engellemek için men kararı çıkardı.

Microsoft’un Windows, Xbox 360 ve diğer ürünleri, Motorola ile yürütülen mücadelede gündeme gelen patentlere göre Almanya’da satma hakkını elinde tutmasını onaylayan karar, geçen hafta çarşamba günü Seattle’daki bölge mahkemesi tarafından çıkarıldı.

Alman mahkemesinin, yukarıda sözü edilen ürünlerin satışını engellemesi için Motorola tarafından talep edilen kararı çıkarmak için belirlediği tarih 17 Nisan, yani bugün. Birleşik Devletler bölge yargıcı James Robards tarafından çıkarılan men kararı ise, Amerikan mahkemesi Seattle’da hazırlanan orijinal patent dosyasıyla ilgili bir karar çıkarana kadar Morotola’nın bu konuda daha fazla adım atmasını engelleyecek.

Konuyla ilgili kaynaklara göre, Microsoft’un bu çıkışının nedeni Alman mahkemesinin karar almasını engellemek değil.

Microsoft söz konusu patentlerin, pek çok firmanın zaten paylaşmayı kabul ettiği teknolojilerin bir parçası olduğunda ısrar ederken; Motorola, Microsoft’un bu patentleri kullanmasının anlaşma şartlarına aykırı olduğunu belirtiyor.

Microsoft’un avukatı David Howard konu hakkında şöyle dedi; “Bizim çıkarttığımız karar ile, mahkeme Motorola’nın verdiği sözü tuttuğuna karar verinceye kadar Microsoft’un ürün satması engellenemeyecek.”

Asıl mesele, bu iki firmanın makul ve adil koşullar altında patent kullanımına izin verme hakkı ve bu patentlerin endüstri standartlarının bir parçası olması. Aynı Amerikalı yargıç, Microsoft’un Motorola’ya olası borçları için 100 milyon dolarlık güvence göstermesi gerektiğine karar verdi.