Anasayfa Haber İndirin: Opera 12.00 Betası Yayınlandı!

İndirin: Opera 12.00 Betası Yayınlandı!

Opera tarayıcısının son sürümü olan ve Wahoo kod adıyla da bilinen Opera 12.00’ın betası bugün resmen yayınlandı

Opera, bugün Wahoo kod adlı yeni tarayıcısının (Opera 12.00) betasını kullanıcılarla buluşturdu. Birçok yeni özellikle kullanıcıların karşısına çıkmaya hazırlanan Opera 12.00’ın en büyük getirisi de Windows ve Mac için 64 bit desteği sağlaması.

Performans ve stabil çalışma açısından pek çok atılım yapan yeni tarayıcı donanım hızlandırıcı olarak WebGL kullanıyor. Opera 12.00 yeni güvenlik önlemleri ve eklentiler sayesinde uzun süredir saklandığı yerden çıkmaya hazırlanıyor. Ayrıca yeni Opera birçok yeni temayı da beraberinde getiriyor.

Yeni Opera, bütün bu yenilikler dışında bazı özelliklerine de veda ediyor. Bunlardan dikkat çekenleri ise Opera Unite ve Opera Widgets.

Chrome ve Mozilla’nın dışında Opera’dan Metro arayüz için bir uygulama geliştirme konusunda kesin bilgi gelmedi. Geçen ay belirttikleri üzere Windows 8 için resmi bir duyuruları yok ancak Opera yetkilileri Windows 8 Metro için uygulama geliştirip geliştirmeyecekleri konusunda kesin bir karar vermek için Windows 8’i beklediklerini söyledi.

Windows için Opera 12.00 indirmek için tıklayınız.

Windows için Opera 12.00 (64 bit) indirmek için tıklayınız.