Anasayfa Makale Yazar Köşeleri Chrome desteklemeyen dünya devi

Chrome desteklemeyen dünya devi

Intel

Intel’den bahsediyorum. Her fırsatta rakibi AMD’nin satışlarını engellemek için firmalara “teşvik primi” veren, anlamsız bir Benchmark yazılımından hiçbir anlam taşımayan iki puan daha fazla alacak diye bilinçsiz kullanıcılara 1000 dolarlık işlemcileri satan Intel.

Dünya devi olmak zor iş tabii ki. Webmaster masraflarından kısacaksın ki rakip AMD’yi daha da beter hale getirmek için daha iyi yonga tasarımlarına bütçe ayırabilesin. Ama bu esnada dünyanın en çok kullanılan internet tarayıcısı Chrome’a destek vermemişsin, kimin umurunda. Ya da sen sırf AHCI ROM’larını doğru düzgün programlamadın diye binlerce insan bir BIOS güncellemesi ile Terabyte’larca verisini mi kaybediyor ? Amaaan kime ne…. Arasın bulsunlar çözümünü. Ben şunu derim “RAID 0 kullanmasaydın, keriz!”. Size kısaca Intel’in mentalitesinden bahsettim. Bu arkadaşlar USB 2.0 gibi bazı teknolojileri de icat ettiler ama kendileri zaten bunun için gayet güzel reklamlar hazırlıyorlar. O yüzden benim bunları tekrar etmeme gerek yok.

Beni bugün kızdıran asıl konu, sözümona dünya devinin Chrome’u desteklememesi. Intel’in forumlarına üye olmaya çalışın. Chrome ile üye olamıyorsunuz. Internet Explorer kullanmanız gerek. Üstüne bir de kayıt sayfasında İngilizce ile Flemenkçe birbirine girmiş. Yani anlayacağınız koca Intel, iş web sitesinde iki kod yazmak oldu mu çuvallıyor. Yazık, çok yazık…

Güncelleme: Her ne kadar Internet Explorer ile kayıt sayfasına girdiğinizde daha fazla seçenek görünse de IE ile de Intel forumlarına kaydolamadım. Anlaşılan Intel’in part time webmaster’ı şu sıralar AMD’nin yeni Trinity serisi işlemcilerini test etmekle meşgul. Malum, Intel’in ülkemizde herkesin ucuz diye alıp ta “Ya bu niye oyun oynatmıyoeeeeaaaa” diye ağladığı dahili grafik işlemcilerinde bırakın DirectX 11 desteğini, 1080p video oynatabilme kabiliyeti bile yok.