Anasayfa Haber Kinect’e Sağlam Rakip Geliyor!

Kinect’e Sağlam Rakip Geliyor!

Microsoft’un Kinect hareket izleme teknolojisi, her ne kadar oyun kontrolü amacıyla piyasaya çıktıysa da, birbiriyle alakasız o kadar çok alanda işe yaradığını ispatladı ki, bu alanda pek çok rakip girişim ortaya çıktı. Tabii ki iş sadece oyunların el hareketleriyle kontrol edilmesiyle sınırlı değil. Düzgün çalışan bir hareket izleme teknolojisi, sadece bilgisayarları değil, çevremizdeki tüm aygıtları nasıl kullandığımızı kökten değiştirebilir.

Leap Motion bu tür teknolojiler geliştirmek amacıyla kurulmuş küçük bir şirket. David Holz ve Michael Buckwald, uzun zamandan beri üzerinde çalıştıkları bir hareket algılama teknolojisini resmen pazara sürebilmek için harekete geçmiş durumdalar. Bu hafta başında basına tanıtılan teknolojinin tam içeriğiyle ilgili olarak fazla bilgi vermiyorlar, çünkü henüz tüm patent çalışmalarını bitirmiş değiller.

Ancak söylediklerine göre LEAP adını verdikleri bu yeni hareket algılama ve izleme aygıtı, kızılötesi ledler ve minyatür kameraların bir bileşiminden oluşuyor. Aygıtın boyutları hayli küçük, üstelik herhangi bir cihazla ve geriye dönük uyumlu olarak çalışabiliyor. Yani ille de sırf bu cihaza uygun yazılımlar kullanmak mecburiyeti yok.

LEAP, 2013 başından itibaren piyasaya sürülmüş olacak, ancak şimdiden ön sipariş alımına başlanmış. Hatta geliştiricilere özel örnekler de gönderilmiş. 70 dolarlık fiyata sahip olan cihazı rahatlıkla herhangi bir PC ya da mobil aygıta takmak mümkün. Üstelik aygıt çalışma esnasında çok az miktarda sistem kaynağı tüketiyor. Tasarımcıların söylediğine göre, modern bir PC’nin işlemci gücünün ancak % 1-2 kadarını kullanıyor. Cihazın tanıtım videosunu aşağıda bulabilirsiniz.