Anasayfa Haber Fallout Gerçek mi Oluyor ?

Fallout Gerçek mi Oluyor ?

Dünya’nın sonu senaryolarına karşılık yapılan bu yeraltı barınağı, Fallout’ta ki Vaultları andırıyor.

Dünya’nın sonunun geleceğine inanılan 2012 yılı, birçoklarınca Mayaların bizlere oynadığı çok büyük bir eşek şakası. Bu bir kenarda insanları oyalaya dursun, sürekli olarak dünyanın sonunu getirebilecek senaryolar gündeme gelmekte. Dev bir meteor, güneşimizin enerjisinin bitmesi, dünyanın büyük bir buzul çağı geçirmesi ya da insan bazlı olarak, küresel ısınma ve nükleer felaket gibi. Şahsen bir Fallout hayranı olarak Nükleer Felaket sonrası kıyamet senaryoları oldukça ilgimi çekmiştir.

Bu tarz kıyamet senaryolarına karşılık Kansas’ta yeraltına yapılmış ve adına Survival Condo adı verilen bir yeraltı barınağı inşaa edilmekte. Yazılım Mühendisi olan Amerikalı Larry Hall, Kansas’ın kuzeyinde bulunan 60lardan kalma bir Atlas F füze silosunu satın alarak işe girişmiş. Bu ay içerisinde, barınaktan bir çok oda sattığını açıklayan Hall, geri kalanları için bir bekleme listesi bile oluşturduğunu söylüyor.

Konu ile alakalı Larry Hall’e yöneltilen “Neden insanlar yer altında bulunan bu küçük odalara 2 Milyon Dolar gibi astronomik bir rakam vermekteler” sorusuna karşılık ” Dünyamızda, gelişen teknoloji ile parelel olarak bir çok kıyamet senaryosu çiziliyor. Nükleer savaş, iklim değişikliği, buzulların erimesi ve aklıma gelmeyen daha bir çok sebep. İşte ben bu durumlara karşılık insanların güvenli olarak yaşamlarını sürdürebileceği bir barınak inşaa etmek istedim. Tabii ki bir çok insan bu dünyanın sonunu getirecek olaylardan korku duymaktalar ” şeklinde bir açıklama verdi.

Barınak kendi enerjisini üretebilecek bir dizel jeneratöre ve rüzgar türbinlerine sahip. Su kaynağı ise yağmur suyundan ya da depolanmış kuyu suyundan, su artıma sistemi ile sağlanmakta. 70 kişiyi içine alabilecek yapıda, insanlar kendi yiyeceklerini yetiştirebilecekler. Sıkılmamaları amacıyla, sinema salonu, tiyatro sahnesi, HD televizyonlar bulunmakta. Ayrıca olası bir duruma karşılık ağır donanımlı bir adet cephaneliği de mevcut. Bu da olası bir zombi senaryosuna gönderme olmalı.

Hall, projenin bitiminin ardından başka siloları satın alıp değiştireceğini ve benzer modellerden daireleri satışa çıkaracağını açıkladı. Sadece Kansas’ta değil Amerika’nın bir çok eyaletinde ve Avrupa’nın belli başlı kentlerinde buna benzer sığınaklar mevcut. Ancak bunun bireysel kaynaklı ortaya çıkması ve roket silosundan çevrilmesi bir ilk olabilir. Siz de şimdiden para biriktirmeye ya da yakınlarda ki bir füze silosunu(!) barınak yapmaya başlayın.