Anasayfa Haber HTC’nin Geliştirdiği WP8 Cihazlarının Özellikleri Sızdı

HTC’nin Geliştirdiği WP8 Cihazlarının Özellikleri Sızdı

Bazı kaynaklardan sızdırılan bilgilere göre HTC’nin geliştirmekte olduğu üç tane Windows Phone 8 cihazının özellikleri sızdı.

Windows Phone 8 işletim sistemine sahip akıllı telefon geliştireceğini duyuran dört büyük firmadan biri olan HTC’nin geliştirmekte olduğu Windows Phone 8 telefonlarının sistem özellikleri sızdırıldı. TheVerge’ın raporuna göre HTC, üç farklı bütçeye hitap eden üç farklı Windows Phone 8 cihazı geliştiriyor.

Sızdırılan verilere göre bütçe dostu Windows Phone 8 cihazı olan “Rio”, Qualcomm Snapdragon S4 Plus MSM8227 işlemcisine sahip oalcak ve 4″ WVGA ekranı ve 720p destekli 5MP kamerası bulunacak.  Ayrıca Rio’nun hafızasınun 512MB boyutunda olduğu söyleniyor.

Orta halli telefon olarak tasarlanan “Accord” ise çift çekirdekli Qualcomm MSM8260A işlemci barındırıyor. Accord, 4.3″ ekrana ve 1080p destekli 8MP kameraya sahip olacak. Bunun dışında hafızasının da 1GB olması bekleniyor.

Üst düzey olarak tasarlanan ve özellikleri hayli güçlü gözüken son modelin adıysa “Zenith”. İsmi belli olmayan dört çekirdekli Qualcomm işlemciye sahip olacak olan Zenith ayrıca 4.7″ ekrana ve 8MP kameraya sahip olacak. Henüz hafıza ile ilgili herhangi bir bilgi yok.

Aynı sızdırılan verilerde Rio ve Accord’un Ekim ayında piyasaya sürüleceği, Zenith’in ise 2012’nin sonunda piyasaya sürüleceği yazıyor.