Anasayfa Haber Renault, Yeni Clio IV Fotoğraflarını Açığa Çıkardı

Renault, Yeni Clio IV Fotoğraflarını Açığa Çıkardı

Renault Clio IV (Clio 4) Galerisi için tıklayın...
Renault Clio IV (Clio 4) Galerisi için tıklayın…

Fransız otomobil üreticisi bu son baharda Fransa’da lanse edilecek olan yeni Clio’nun resimlerini açığa çıkarttı. Tasarımcıların dediklerine göre yeni Clio daha agresif ve dinamik yeni bir tasarıma sahip. Yeni model benzinli ve dizel motor seçenekleri ile piyasaya sürülecek.

Yeni Clio’nun ek özellikleri bununla da kalmıyor. Otomobil için opsiyon olarak seçilebilecek Renault R-Link – dahili Tablet PC de geliştirildi. Geniş 18” dokunmatik ekran, internet erişimi, ses komutları ve akıllı TomTom navigasyon sistemi bu dahili tabletin sunduğu özelliklerden sadece bazıları…

Bunun dışında, yeni otomobil Driving Eco – ekolojik sürüş kontrol sistemi ile donatıldı. Bu sistem, sürücünün sürüş tekniklerini inceleyerek yakıt tüketiminin düşürülmesi için önerilerde bulunacak. Benzer bir opsiyon Ford araçlarında da mevcuttur. Yeni Clio’ları iki adet 3 silindirli benzinli motor ve dizel motorlar harekete geçirecek. Şu anda bilinenlerin arasında benzinli motorların 100 kilometrede 4,3l/3,2l yakıt tüketeceğidir. Diğer özellikler daha sonra bildirilecek. Bazı tahminlere göre standart opsiyonlarda 900cc / 90 beygirlik turbolu benzinli motor kullanılacak. 1200cc / 115 beygirlik turbolu motor ise seçime bırakılacak.

Cilo RS de unutulmamış. Hatchback’in “sıcak” versiyonu üstünde çalışmalar devam ediyor. Bu konuda resmi bilgi bulunmuyor ama tahmin edildiği gibi yeni Clio RS, 4 silindirli 1600cc / 200 beygirlik motor seçeneği ile gelebilir.

Yeni Renault Clio, Flins (Fransa) ve Bursa (Türkiye)’de üretilecek. Hatırlatalım, Clio III, B-segmenti içinde bulunan otomobiller arasında EuroNCAP güvenlik testlerinde 5 yıldız alan ilk araç olmuştur. Fiyat hakkında şu an için bilgi bulunmuyor.