Anasayfa Haber 9 Temmuz Virüsüne Dikkat !

9 Temmuz Virüsüne Dikkat !

FBI’ın bile dikkatini çeken 9 Temmuz virüsüne karşı dikkatli olun! İşte virüs hakkında detaylar…

FBI tarafından dikkat edilmesi gereken virüsler listesinde bulunan ve araştırmaları yoğunlukla devam eden zararlı bir yazılım hakkında detaylı bilgiler ortaya çıktı.. Eğer güncel anti-virüs programınız yoksa ya da tarihi geçmişse, bir daha internete girememenize sebebiyet verecek bu virüs karşısında önlemlerinizi şimdiden almaya başlayın.

Korunmayan bilgisayarlara sızan program aslında 4 yıl önce Estonyalı bir kaynak tarafından tespit edilerek FBI bürosuna duyurulmuş. Bu süreç içerisinde 500.000 ABD’de olmak üzere 4 Milyon bilgisayarın, DNSChanger(Alureon olarakta biliniyor) adı verilen virüsün saldırısı altında kaldığı düşünülüyor. Öte yandan virüsün bilgisayarlara saldırı planı dikkat çekiyor.

Yeni kurulmuş sisteminize, Windows, Linux ya da Mac, güncellemelerin içerisine sıkıştırılmış bir durumda kopyalanıyor. Kullanıcının dns ayarlarını sürekli değiştiren ve internet kullanımını bir zulme dönüştüren yazılım için FBI, Internet Systems Consortium adlı kar amacı gütmeyen bir firma ile anlaşarak, virüsün takibini sağladı ve serverlarını listemeleyi başardı.

Bu durumda makinanızın virüsü kapıp kapmadığını www.dns-ok.us sitesine giderek öğrenebilirsiniz. Arka fonda size yeşil renk veriyorsa, makinanızda DNSChanger bulunmamakta. Ama eğer diğer türlü bir karşılaşma yani kırmızı renkle karşılaşıyorsanız işiniz biraz zor. Piyasada ki ücretsiz anti-virüs yazılımların yerine ücretli ve güvenilir programlara yönlenmeniz gerekecek.

SecureMac, MalwareBytes’ programının Anti-Malware sürümü ya da en temiz seçenek olarak Kaspersky Labs’ TDSSKiller seçenekleri yardımcı olacak en yetkili çözümler olacaktır. Bunların hiç biri çözüme ulaşmassa, kullandığınız makinaya detaylı bir format atmak sonucu belirleyecektir.