Anasayfa Haber Teknosa, Acunn, Ülker, TTNET… Bu Firmaların ve Daha Birçoğunun Facebook Sayfası Hack’lendi!

Teknosa, Acunn, Ülker, TTNET… Bu Firmaların ve Daha Birçoğunun Facebook Sayfası Hack’lendi!

Teknosa, Acunn, Ülker, TTNET, Garanti Bankası, Nokia, Kanal D ve birço firmanın Facebook sayfası hack’lendi.

Hack rüzgârları Facebook’ta esmeye devam ediyor. Pek çok firmanın Facebook sayfası az önce hack’lendi. Firmalar arasında, Teknosa, Ülker, Nokia Türkiye, Garanti Bankası, TTNET, TTNET Müzik, Kanal D yer alıyor ve bu firmaların Facebook hesaplarındaki profil resimleri hack’lediği sanılan grup tarafından propaganda amaçlı bir fotoğrafla değiştirildi. Hack sonrası ilgili firmalardan henüz bir açıklama yapılmadı.

Güncelleme:
‎Okurlarımız 41? 29! Ajansının sosyal medya yöneticisinin hesabında toplanan bütün bu sayfaların tek bir hareketle ele geçirildiğini aktarıyor. Konu hakkında doğrulama bekliyoruz.

Güncelleme 2:
Sayfaların bazıları önlem olarak kapatıldı. Bir kısmı geri alınarak düzeltilmiş durumda. Farklı kaynaklar ajansın hesabından toplu ele geçirmeyi doğrulamaya başladı. Sosyal ağ üzerinde hareketli dakikalar sürüyor…

Güncelleme 3:

41? 29! Ajansından yetkililer Twitter aracılığıyla sayfaları kontrol ettiklerini doğruladılar. Planlı bir saldırıdan kuşkulandıklarını ancak geri almaya başladıklarını belirttiler. Mesajlardan durumun Facebook yetkililerinin müdahalesiyle çözüldüğü anlaşılıyor.

Güncelleme 4:

Sayfaları yöneten ajansın 02.17’de yaptığı açıklama: “‎26 Temmuz gecesi (bu gece) yönettiğimiz hesaplardan bir kısmına planlı bir hacking saldırısı yapıldı. Durumu 3-4 dk içinde farkederek, Londra merkezli Facebook ekibiyle etkin bir iletişim süreci başlatarak konunun çözümüne yönelik hızlı bir müdahele gerçekleştirdik. Yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde, problem yaşanan hesaplar çok kısa sürede tekrar düzeltilerek aktif hale getirilmektedir. Yaşanan bu durum, sözkonusu hesapların takipçileri için herhangi bir güvenlik sorunu teşkil etmemiştir, hesaplarımıza yönelik herhangi bir data kaybı yaşanmamıştır. Gerçekleşen saldırının teknik detaylarını anlamaya ilişkin çalışmalarımız Facebook ekibiyle işbirliği halinde devam etmektedir.”  Bu açıklama yapıldığı sırada henüz bütün sayfalar gelmemiş durumdaydı, Nokia sayfası erişilebilir durumda ancak diğerleri kapalıydı.