Anasayfa Oyun Blizzard Battle.net Sunucuları Hacklendi!

Blizzard Battle.net Sunucuları Hacklendi!

Battle.net: Blizzard oyunlarının oyun alanı
Battle.net: Blizzard oyunlarının oyun alanı

Diablo 3, Starcraft 2, World of Warcraft ve dahası… Blizzard Battle.net sunucuları hacklendi! İşte detaylar…

Blizzard’ın yaptığı açıklama hemen Battle.net şifrenizi değiştirmeniz gerektiğini gösteriyor. Diablo 3, World of Warcraft, StarCraft 2 gibi oyun hesaplarınızın, karakterlerinizin, eşyalarınızın tutulduğu Battle.net’e izinsiz giriş yapıldığı Blizzard tarafından tespit edildi.

Yapılan açıklamaya göre finansal bilgilere, yani kredi kartı, fatura adresi, gerçek kişi isimleri gibi bilgilerin ele geçirildiğine yönelik bir kanıt bulunamadı. Ancak e-posta adreslerine erişildiği biliniyor. Ne yazık ki sadece e-posta adresleri değil, kişisel güvenlik soruları, cep telefonu bilgileri ve authenticator bilgilerine de erişildiği ortaya çıktı.

Blizzard’dan Mike Morhaime bu bilginin tek başına Battle.net hesaplarına erişmek için yeterli olmadığını söylüyor. Zira ele geçirilen Battle.net şifreleri şifrelenmiş durumda. SRP sistemi kullanıldığı için bu ele geçirilen şifreli verilerin çözülmesinin son derece zor olduğu aktarılsa da kullanıcıların en kısa zamanda şifrelerini değiştirmeleri tavsiye ediliyor.

Önümüzdeki günlerde kullanıcıların gizli sorularını değiştirmeleri için otomatik bir uyarı gelecek. Ayrıca mobil authenticator’lar için de bir güncelleme bekleniyor.