Anasayfa Haber Windows 8 Üzerinde Bulut Oyun Desteği Agawi’den!

Windows 8 Üzerinde Bulut Oyun Desteği Agawi’den!

Agawi ile Windows 8 Bulut Oyun Desteğine Kavuşuyor
Agawi ile Windows 8 Bulut Oyun Desteğine Kavuşuyor
Agawi ile Windows 8 Bulut Oyun Desteğine Kavuşuyor
Agawi ile Windows 8 Bulut Oyun Desteğine Kavuşuyor

Bulut oyun ile ekran kartının bir önemi kalmıyor: Windows 8 ile Bulut oyun destepi Agawi tarafından sağlanacak…

Bulut-Oyun hizmeti sunan Agawi firması Microsoft ile iş birliği yaptığını duyurdu. Agawi, Windows 8 işletim sisteminde bulut oyun hizmeti sunacak. Bulut oyun hizmeti, oyuncuların donanım gücünden bağımsız olarak uzaktaki sunucularda grafik işlemleri yapılan oyunları, tıpkı bir YouTube videosu izler gibi streaming olarak oynayabilmesini sağlıyor. Masaüstü, dizüstü, tablet ve mobil, her türlü platform üzerinde hatta uygun televizyonlarda donanım sıkıntısı olmaksızın oyun imkanı sunan hizmet, bütün Windows 8 cihazlarda kullanılabilecek.

Agawi, Microsoft’un sunduğu Windows Azure platformunu kullanarak basit Facebook oyunlarından tutun da en son, en iyi sistem isteyen PC oyunlarına kadar sayısız oyunu Windows 8 cihazlar üzerinde oynanabilir kılacak. Yüksek performans, yüksek kalitede grafikler ve anında oynama imkanı sunacak olan hizmet hem Agawi, hem de Microsoft tarafından resmen duyuruldu.

Elbette sunduğu avantajlara karşın kotasız, sınırsız ve hızlı internet bağlantısı gerektiren streaming, bulut oyun sistemleri Türkiye’de henüz yaygınlaşabilecek durumda değil. Buna karşın Technopat olarak bu tür çalışmaları önemli buluyoruz.