Anasayfa Haber Toyota, Scion iQ Araç Sahiplerini Uyardı

Toyota, Scion iQ Araç Sahiplerini Uyardı

Toyota'nın bu sene uğraştığı araç sorunlarına yeni bir tanesi daha eklendi.
Toyota'nın bu sene uğraştığı araç sorunlarına yeni bir tanesi daha eklendi.

Firma Scion iQ’da ki hava yastığı sorununu fark edip, araçların en kısa sürede geri getirilmesini söyledi.

Otomobil devleri arasıdna bulunan Toyota’nın ufak Scion iQ aracında fark edilen hata bir çok hayatın kararmasına sebep olabilirdi. Firmanın birinci ağızdan yaptığı açıklamaya göre Scion iQlarda kaza durumunda hava yastığının açılmama durumu söz konusu.

Problem, hava yastığının kaza durumunda patlamasına komut veren güvenlik sensörlerinin hasar görmesinden kaynaklanıyor. Ön yolcu koltuğunun altında bulunan sensörler, kullanım süresince yaşanabilecek darbelerden ötürü işlevsiz duruma gelebiliyor. Buna sebebiyet veren başlıca unsurun ise koltuk kızaklarının kablolara ve sensöre zarar vermesinden kaynaklandığı açıklandı.

Toyota ve firmanın ABD kolu ” Ön yolcu koltuğunun kızakları ileri-geri hareket ederken hava yastığının açılmasına olanak sağlayan kablolar ve sensörler hasar görmüş olabilir ” şeklinde uyarıda bulundu.

Bununla birlikte herhangi bir şekilde kaza olmadığı ve yaralanma, ölüm olaylarının yaşanmadığı bildirildi. 2012 yılında pazara sürülen aşağı yukarı 11.200 aracın tamire getirilmesi gerektiği belirtildi. Yaklaşık 1 saatlik süren tamir işleminde koltuk kızakları, kablolar ve güvenlik sensörleri yenileriyle değiştiriliyor.

Daha önce ekim ayında 7.43 Milyon araç elektrikli pencere yüzünden çıkabilecek yangın yüzünden geri çağrılmıştı. 2012’nin başlarında ise 250.000 araç suspansiyon sorunu sebebiyle tamire alınmıştı. Toyota için 2012 senesi araçlarda yaşanan sorunlarla boğuşmakla geçiyor.