Anasayfa Oyun Minecraft 8 Milyon Satış Barajını Aştı

Minecraft 8 Milyon Satış Barajını Aştı

Sandbox türünde ki küp dünyası Minecraft, 8 Milyon satış barajını geçti.
Sandbox türünde ki küp dünyası Minecraft, 8 Milyon satış barajını geçti.

Mojang’ tarafından hazırlanan Minecraft, 8 Milyon Satış Barajını aştı.

Markus “Notch” Persson tarafından Java kodları kullanılarak yazılan Minecraft, 2009 yılında piyasaya sürülmüştü. İlk defa 2009 yılı içerisinde halka sunulan ve Alpha testleri devam eden oyunun buralara geleceğini kimse tahmin etmemişti.

Mojang, 8 Milyonluk satış rakamını geçen oyunun duyurusunu böyle yaptı.
Mojang, 8 Milyonluk satış rakamını geçen oyunun duyurusunu böyle yaptı.

Mojang’ın resmi sitesinde açıklanan rakamlara göre Minecraft, ilk çıktığından bu yana 8 Milyon kopya satarak en çok satan oyunlar listesinde üst sıralara yükseldi. Minecraft’ın geri de bıraktığı oyunlar arasında Guild Wars Prophecies (6.5 Milyon), StarCraft II: Wings of Liberty (6 Milyon) ve SimCity 3000 (5 Milyon) gibi oyunlar bulunuyor.

Notch'un attığı Tweette " Minecraft'ın PC versiyonu 8 Milyonluk satış yaptı! Yüzüm sırıtma sesleri çıkarıyor, demek ki sırıtıyorum " dedi.
Notch’un attığı Tweette “ Minecraft’ın PC versiyonu 8 Milyonluk satış yaptı! Yüzüm sırıtma sesleri çıkarıyor, demek ki sırıtıyorum ” dedi.

8 Milyonluk satış rakamı sadece PC ve Mac için geçerli. Xbox 360 için çıkarılan versiyonunun 4 Milyon adet sattığı belirtildi. Oyunun yapımcısı ve Mojang’ın sahibi Markus Persson oyunun başarısını bir tweet ile kutladı. Aynı şekilde Mojang’ın resmi sitesinde de benzer bir duyuru paylaşıldı.