Anasayfa Haber Microsoft Yeni Bir Dava İle Karşı Karşıya

Microsoft Yeni Bir Dava İle Karşı Karşıya

Davada Microsoft'tan yanıltıcı reklam yapmasından ötürü tazminat isteniyor.
Davada Microsoft’tan yanıltıcı reklam yapmasından ötürü tazminat isteniyor.

Microsoft, Surface Tabletin reklamlarda gösterdiği kadar saklama alanı olmadığı iddiasıyla dava ediliyor.

Dava, Los Angeles şehrinde bulunan Andrew Sokolowski isminde ki avukat tarafından açıldı. Sokolowski’nin iddiasına göre, satın aldığı Surface Tablet reklamlarda gösterildiği gibi 32 GB boş alana sahip değil. Tablete önceden yüklenmiş olan programlar, uygulamalar ve işletim sistemi ile 16 GB yer tutuyor. Bu da kullanıcıya 16GB boş alan bırakmış oluyor.

Sokolowski açıklamasında bir kaç tane müzik parçası ve döküman yükledikten sonra tabletin alanının dolduğunu fark ettiğini söyledi. Cihaz içerisinde araştırma yaptığında ise karşısına bu durum çıkmış.

Sokolowski ve avukatları, perşembe günü Los Angeles Yüksek Mahkemesine çıkarak şikayetlerini bildirecekler. Kullanıcının yanlış yönlendirildiği ve firmanın bunun üzerinden kar sağladığı gerekçesi davanın temelini oluşturuyor.

MicrosoftMüşterilerimizin cihaz alındıktan sonra içerisinde bulunan işletim sistemi ve ön-yüklemesi yapılmış uygulamaların, toplam alan içerisinde bulunduklarını biliyor olmaları gerekiyordu ” açıklamasında bulundu.

Gerçekten de Microsoft, 5 Kasım tarihinde Surface Tablet’in dahili hafızası hakkında bir açıklama yapmıştı. Kutusundan çıkan cihazın, hafıza alanının bir kısmının dolu olacağı önceden söylenmişti. 32GB versiyonunda 16 GB yer kalırken, 64GB versiyonunda 45 GB boş yer kalıyordu. Ayrıca tablet fazladan alana ihtiyacı olanlar için USB çıkışı ve microSD desteği sağlıyor.

Sokolowski cihazı 7 Kasım tarihinde aldığını açıkladı. Avukatları ise Sokolowski’nin cihazı aldıktan sonra Microsoft’un bu uyarısını görmediğini ve bilgilerin resmi internet sitesinin bir yerlerine, deyim yerindeyse gömüldüğünü açıkladılar. Microsoft’un yaptığı açıklamanın internet sitesinde bulunması ancak reklamda bulunmaması, firmanın başını yakabilir.

Benzer alan durumları diğer firmaların tabletleri için de geçerli. Apple’ın 16GB tabletlerinde de işletim sistemi ve uygulamalar bir kenara koyulduğunda kullanıcı için 14.3 GB yer kalıyor.

Andrew Sokolowski ve Microsoft arasında ki bu davanın sonucu diğer tabletleri de etkileyecektir.