Anasayfa Oyun Bungie Yeni Oyunu Duyurdu: Destiny!

Bungie Yeni Oyunu Duyurdu: Destiny!

Bu görüntüden Fallout tadı almakta haksız mıyız sizce?

Geçtiğimiz günlerde basına sızan bazı haberlerden sonra, Bungie yeni oyunu Destiny hakkında resmen açıklama yaptı.

2000 yılında Microsoft tarafından satın alındığından beri Halo serileri dışında pek oyun çıkarmayan Bungie, tamamen yeni bir oyun üzerinde çalışıyor. Destiny adı verilen bu yeni oyunla ilgili çeşitli görsellerin basına sızması, Bungie’nin apar topar bir açıklama yapmasına sebep oldu. Bungie 2007 yılında Microsoft’tan ayrılmış, 2010 yılında ise Activision Blizzard ile on yıllık bir sözleşme imzalamıştı. Destiny, bu sözleşme dahilinde, Bungie tarafından Microsoft sonrası dönemde geliştirilen ilk yeni oyun olacak.

Haberlerin basına sızmasından sonra Activision ve Bungie bir açıklama yapmak zorunda kaldılar. Bu açıklamada yeni oyunun henüz basının karşısına çıkmaya hazır olmadığı, ancak çalışmaların çok ilerlediği ve yakın zamanda tam bir tanıtım yapılacağı belirtiliyor. Bungie tasarımcıları, bu yeni oyunun dünyasının Halo’dan çok farklı, oyunun genel büyüklüğünün ise şimdiye kadar üzerinde çalıştıkları tüm projelerden daha geniş olduğunu vurguluyorlar.

Basına yansıyan görüntüler ve çizimler, bizde hafiften Fallout çağrışımları uyandırdı. Destiny büyük ihtimalle FPS tarzı bir oyun olacak. Ne var ki daha önce Activision ve Infinity Ward arasında geçen bir davada ortaya çıkarılan belgelerde de Destiny adı geçmişti. O belgelerde bu ismi taşıyan projenin bir MMORPG olduğuna dair tanımlar görülmüştü. Tabii ikisi aynı proje midir, orası kesin değil. Tüm detaylar ancak oyun resmen tanıtıldığında ortaya çıkacak.