Anasayfa Haber Blizzard’dan 20 Yıllık Çalışanlarına Büyük Hediye

Blizzard’dan 20 Yıllık Çalışanlarına Büyük Hediye

Blizzard'ın hediye edeceği miğferinde Diablo 3 konsepti kullanıldı.
Blizzard'ın hediye edeceği miğferinde Diablo 3 konsepti kullanıldı.
Blizzard'ın hediye edeceği miğferde Diablo 3 konsepti kullanıldı.
Blizzard’ın hediye edeceği miğferde Diablo 3 konsepti kullanıldı.

Blizzard firmasının, 20 yıllık çalışanlarına vereceği hediye gözleri kamaştırıyor.

1991 yılında Silicon & Synapse adıyla 3 UCLA öğrencisi tarafından kurulan Blizzard, şu an dünyanın en büyük oyun firmalarından biri. Firma kuruluşunun ardından ufak oyunlar üzerine ve programcılık üzerine çalıştı. 1994 yılına kadar birçok oyun denemesi olan firma Warcraft ile istediği çıkışı elde etti. Sonrasında bu başarıyı Diablo ve Starcraft gibi serilerle pekiştirdi.

21 seneyi geride bırakan Blizzard, köklü çalışanlarına gösterişli bir hediye vermeye hazırlanıyor. Firma ile 20. yılını dolduran çalışanlar gerçek boyutlarda devasa bir miğfere sahip olacak. Miğfer, Blizzard’ın Sanat bölümünden sorumlu yardımcı başkanı ve aynı zamanda sinematik bölüm geliştiricisi Nick Carpenter tarafından tasarlandı. Tasarımda Diablo 3’te bulunan Archangel Imperius model alındı.

Bu devasa boyutlardaki hediye önümüzdeki yıl itibariyle sahiplerine gönderilecek. Firma ayrıca 5 yıllık çalışanlarına bir kılıç, 10 yıllık çalışanlarına ise bir kalkan hediye etmekte. Sanıyoruz Blizzard, 30. yıl ile birlikte bir gövdelik hediyesi ile kendilerine tam zırh kuşanmış işçi ordusu oluşturmaya çalışıyor.