Anasayfa Haber Nokia Tablet 2013’e Yetişecek mi?

Nokia Tablet 2013’e Yetişecek mi?

nokia_windows_tablet

Uzun zamandır Nokia’nın bir tablet çıkarması bekleniyordu, ancak firma bir türlü harekete geçememişti.

Nokia yeni nesil Windows Phone 8 cep telefonlarıyla mobil pazarında kendine yer açmaya çalışırken, bir yandan da ürün gamında tablet bulunmamasının sıkıntısını yaşıyor. Aslında firmanın uzun zamandır bu konuda çalışmalar yaptığı biliniyor, hatta geçen yıl bir tablet üretmeye kalkıştıkları, ancak Microsoft’un paldır küldür tablet piyasasına girmesi karşısında ürküp geri çekildikleri de bir sır değil.

Nokia’dan gelen açıklamalar hep kendilerine has, diğer markalardan farklı bir tabletle piyasaya girmek istedikleri yönünde oldu. Ne var ki zamanın firmanın lehine akmadığı da bir gerçek. O yüzden de artık bir zar atmaları ve elde olanla pazara girmeleri kaçınılmaz hale geldi. Son günlerde basına sızan haberler de bunu doğrular nitelikte görünüyor.

Nokia’nın Qualcomm ile anlaştığı ve Snapdragon S4 işlemcili, 10 inç ekranlı bir Windows RT tableti 2013 Şubat ayında yapılacak olan Mobile World Congress bünyesinde basına tanıtacağı söyleniyor. Tabletin üretiminin, Nokia’nın daha önce bu konuda birlikte çalışmalar yürüttüğü ODM Compal tarafından yapılacağı da söylentiler arasında.

Ancak hala yanıtlanmamış bir soru var; Nokia bu yeni tableti piyasadaki benzerlerinden nasıl farklı kılacak? Bir ihtimal tasarımın halen üretikkleri Windows 8 cep telefonlarına benzetilmesi, farklı ve canlı renklerle donanmış kasaların müşteriye sunulması olabilir. Ancak bu da tek başına çok büyük bir değişiklik sayılmaz. Bir diğer ihtimal ise, Nokia’nın sahip olduğu bağlantıları kullanarak 3G/4G konusunda çok daha avantajlı bağlantı paketlerine sahip bir ürünü raflara getirmesidir. Şüphesiz böyle bir girişim, sırf renkli kasalar üretmekten çok daha ilgi çekici sonuçlar doğurabilir.