Anasayfa Oyun Fallout Online Tekrar Diriliyor mu?

Fallout Online Tekrar Diriliyor mu?

Black Isle'ın resmi sitesinde bir hareketlenme var.
Black Isle'ın resmi sitesinde bir hareketlenme var.
Black Isle'ın resmi sitesinde bir hareketlenme var.
Black Isle’ın resmi sitesinde bir hareketlenme var.

Blackisle.com sitesinde Fallout’a yapılan yığınla gönderme Fallout Online’ın geri döneceğinin habercisi mi?

Fallout’un telif hakları, Interplay’in batış sürecinde Bethesda firmasına satılmıştı. Bu sürecin ardından Bethesda Softworks, Fallout 3 ve Fallout: New Vegas’ı piyasaya sürmüştü. Bu oyunların üstüne onlarca ek paket çıkarılmıştı.

Interplay’in o dönemde telif haklarını elinde bulundurduğu Fallout Online için birkaç sene önce çalışmalara girişilmişti. Ancak Bethesda ile yaşanan telif hakları sorunları nedeniyle 10 Haziran 2012 tarihinde projeye ara verilmişti.

Bu haber ile birçok Fallout takipçisinin hayalleri de suya düşmüştü. Oyun içi görüntülerin çoğalmaya başladığı o dönemde Fallout Online’nın çıkışına kesin gözüyle bakılıyordu. Hatta kapalı beta testlerinin başladığı duyurulmuştu.

 

Black Isle, takipçilerine Save The World Now - Şimdi Dünya'yı Kurtar başlıklı bir mail yolladı.
Black Isle, takipçilerine Save The World Now – Şimdi Dünya’yı Kurtar başlıklı bir mail yolladı.

Project Vault 13 (PV13) 20 Aralık tarihiyle birlikte tekrar bir canlanma dönemine girdi. Büyük bir geri dönüş beklenirken Black Isle ekibi herşeye  yeniden başladığını açıkladı.

Black Isle’ın resmi sitesinde Fallout’un adı ya da bahsi geçmiyor. Site üzerinde iki tane sayaç bulunuyor. Biri 21 Aralık tarihini gösteren Maya Takvimi’nin sıfırlanmış hali. Diğer sayaç ise geri saymaya devam ediyor. Sayacın biteceği tarih 18 Ocak 2013’ü gösteriyor.

Site içerisinde sadece PV13 ibaresi bulunuyor. Post-Apocalyptic/Kıyamet Sonrası ve RPG kelimlerine bolca yer verilmiş. Tahminimizce Fallout’un kıyamet sonrası senaryosunu konsept alan bir oyun üzerinde çalışılıyor. Ancak herşeye yeniden başlandığı için kaynak gerekiyor. Fallout Online ismi yasal bariyerlerle karşılaştığı için PV13 ismi tercih edilmiş.

Kickstarter’da konu hakkında herhangi bir bağış alanı açılmamış. Bağış yapmak isteyen oyuncular blackisle.com üzerinden 10.000 Dolar’a kadar maddi yardımda bulunabiliyor. Ancak şimdilik 20 Dolara kadar bağış yapılabiliyor. Bağış yapan takipçiler Black Isle’ın özel forumuna girmeye hak kazanıyor.

Ancak işin ilginç kısmı şu: ortada elle tutulabilir materyal yok. Bu yüzden oyuncular yardımda bulunmaktan çekiniyor. Gerçi bu konuda haklılar. Çünkü 6 dakikalık bir video ve ufak bir açıklama yazısı dışında hiçbir şey gözükmüyor.

Geliştirici ekip içerisinde Interplay’de ve Black Isle’da çalışmış kişiler bulunuyor. Ancak geri kalan çalışanların herhangi bir oyun geçmişi gözükmüyor. Yani ortaya amatörce bir oyun çıkabilir.

Sitede VP13'e dair sadece bu konsept çizim bulunuyor.
Sitede VP13’e dair sadece bu konsept çizim bulunuyor.

Tur tabanlı strateji RPG oyunu olacağı iddia edilen PV13 gelecekte patlayan projeler arasına girebilir. Interplay ve Black Isle’da çalışmış kemik ekip Obsidian Entertainment’i kurmuştu. Obsidian, Fallout oyunları için Bethesda’ya destek olmuştu.

VP13 projesini canlandırmaya çalışan Black Isle içerisinde eski ekipten isimler bulunuyor. Fallout, Fallout 2 ve Fallout Tactics için tasarımlarda ve programcılık alanında yardımcı olan geliştiriciler var. Ancak Black Isle’ın ekibi tamamen yenilenmiş ve oldukça tecrübesiz gözüküyor.

Bu yüzden bu proje Fallout takipçilerine güven vermedi. Eğer ortaya bir oyun çıkarsa tamamen bağımsız bir çalışma olacağı kesin.