Anasayfa Haber 2013 Yılında Türkiye’deki Oyun Pazarı 450 Milyon Dolar Olacak

2013 Yılında Türkiye’deki Oyun Pazarı 450 Milyon Dolar Olacak

Epin

Oyun sektörü ve yatırım çerçevesi büyüyor!

Türkiye’deki oyun sektörü; ön görülenden hızlı büyümesi, pazar üzerine yapılan araştırmaların çok olumlu sonuçlar vermesi ve son donemde gittikçe artan yatırımlar ile artık herkesin dikkatle izlediği bir sektör haline geldi.  Son yapılan yurtdışı kaynaklı bir araştırmada, 2013 yılında Türkiye’deki oyun pazarının 450 milyon dolar civarında olacağı ifade ediliyor. Bu rakamın 60%’in ise online oyunlardan elde edileceği ön görülüyor. Hal böyle olunca sektör;  gün geçtikçe yeni atılımlara ev sahipliği yapıyor. Bu atılımlardan biri de, epin.com.tr tarafından gerçekleştiriliyor.

EPIN, Türkiye’deki oyun pazarını başından beri takip eden ve bu pazarın gelişimine içeriden tanıklık etmiş bir firma. Türkiye’de iş yapmak isteyen oyun firmalarına bir çok hizmet sunuyorlar. EPIN’in COO’su Taygun Alban, “Yaptığımız işin tamamını bir çeşit yerelleştirme olarak düşünmek mümkün.” diyor. “Oyunun kendisini Türkiye için yerelleştirmekle kalmıyoruz. Anlaştığımız ortaklarımıza Türkiye’deki geniş ağımızı sunarak, rahatça iş yapma şansı tanıyoruz. Ayrıca EPIN bünyesinde Topluluk Yönetimi de sunarak, oyunların Türkiye operasyonlarının yerel ve etkin bir şekilde ilerlemesini sağlıyoruz. Tabii bunda kendimizin de oyunlardan kopmamış, bu sayede müşterisine yüksek derecede empati uygulayabilen bir ekip olmamızın da büyük etkisi var.”.

Gravity, Wargaming, Riot gibi oyun piyasasının devleriyle çalışan EPIN’in çok önemli başka bir hizmeti de, isimlerini de aldıkları e-pin satışları. Bu elektronik kodlar aracılığıyla müşterilerinin her oyuna kolayca erişimini sağlayan EPIN, bugüne kadar piyasanın geri kalanı gibi havale ve mobil ödeme hizmeti sunuyordu. EPIN CEO’su Hakan Doğan, bu konuda konuşurken “Havale ve mobil ödeme yöntemleri, özellikle kredi kartı kullanma oranı düşük olan oyuncularımız arasında büyük kolaylık sağlasalar da, her biri kendi zorluklarına sahip. Biz bunları aşmak istiyorduk” diyor.

İş ortakları PaybyMe ile uzun ve zorlu bir araştırma, çalışma ve akreditasyon döneminden geçen EPIN, sonunda istediği inovatif adımı atmayı başarmışlar ve ön-ödemeli kartlarını piyasaya sürmenin haklı gururunu yaşıyorlar. Bu anonim  VISA kartlar sayesinde müşterileri her ATM’yi kullanarak kartlarına para yükleyerek kolayca harcama yapabiliyorlar. PaybyME direktörü Emre Gürsoy “Bu kartlar ile sadece ödemede kolaylık getirmiyoruz, aynı zamanda kartların özelleştirilmesi sayesinde kullanıcıların da ilgisini çekecek, onları mutlu edecek bir ayrıcalık yaratmış oluyoruz.” diyerek, özelleştirmeye önem veren oyuncu kitlesini iyi araştırdıklarını ortaya koyuyor.

Müşterilerinin sorunlarını dinleyerek etkin bir çözüm için adım atan EPIN ve ortakları PaybyMe, gelişmekte olan oyun sektöründe nasıl bir etki yaratacaklar, pazarın şekillenmesine nasıl bir etkide bulunacaklar, önümüzdeki günlerde göreceğiz.