Anasayfa Oyun Çözüm: Assassin’s Creed 3 Oyundan Atma

Çözüm: Assassin’s Creed 3 Oyundan Atma

Assassins Creed 3 oynarken oyun birden kapanıyor ve “nvlddmkm görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu.” hatası alıyorsanız siz de nVidia ve Ubisoft’un ortak çalışma konusundaki başarısızlığının mağduru olabilirsiniz.

GTX 580 ekran kartına sahip kullanıcılarda sık rastlanan bu sorunun nedeni ekran kartının çekirdek voltajının düşük olması. Assassins Creed 3 ekran kartına fazla yüklenince, sürücüler de bu yüke göre optimize edilmemiş olunca sürücülerde çökme meydana geliyor. Sorunu çözmek için ekran kartınızın kontrol programından Core/GPU Voltage ayarını 1100 yapmanız gerek. MSI sahipleri AfterBurner, ASUS sahipleri ise bu iş için GPU tweak uygulamasını kullanabilir. Diğer marka ekran kartına sahip kullanıcılar da üreticilerinin sitesinden gerekli uygulamayı indirebilirler.

Alternatif olarak BIOS dosyasını Nibitor ile açıp voltaj ayarını 1100 yapmak mümkün. Voltajı 1100mV’a yükselttikten sonra yeni BIOS’u ekran kartına yazabilirsiniz. Artık oyundan atma olmayacak ve bir daha “nvlddmkm görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti.” hatası ile karşılaşmayacaksınız.

ASUS GPU Tweak