Anasayfa Haber Samsung Galaxy S4’e 2 Metreden Şarj İmkanı!

Samsung Galaxy S4’e 2 Metreden Şarj İmkanı!

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Samsung’un yeni Galaxy cep telefonu Galaxy S4 heyecanla bekleniyor. Ortaya çıkan kablosuz şarj özelliğinin menzili ise 2 metre ile son derece şaşırtıcı! Ama dahası da var…

Samsung Galaxy S4
Samsung Galaxy S4

Koreli DDaily’nin ortaya attığı iddiaya göre Samsung Galaxy S4 kablosuz şarj özelliğine sahip olacak. Şu an sadece Nexus 4 cep telefonunda bulunan Qi standartına sahip olması beklenen özellik bununla kısıtlı kalmayacak. İndüksiyon yerine manyetik rezonans prensibiyle çalışması beklenen kablosuz şarj, 4 santimetre yerine 2 metre menzile sahip olacak.

Samsung’un bu özelliği telefona ek olarak satılacak özel arka kapak ve kablosuz şarj kitiyle sunması bekleniyor. Koreli şirketin elinde bundan daha gelişmiş bir kablosuz şarj teknolojisi bulunduğu, ancak tüketicilere yansıyacak fiyat artışı henüz istenen seviyeden yüksek olduğu için Galaxy S4 ile birlikte sunmayacağı aktarılan bilgiler arasında yer alıyor. Elbette bu bilgiler Samsung’un resmi açıklamalarını kaynak almadığı için Samsung Galaxy S4 ile birlikte kablosuz şarj imkanının olup olmayacağı bile henüz kesinlik kazanmış değil. Nokia Lumia serisinin kablosuz şarj konusundaki atağı ise bizi bunun büyük olasılıkla gerçek olacağına ikna ediyor.

Ama dahası da var demiştik, ekran konusunda 4.99 inç boyutunda Full HD çözünürlüklü, 441ppi piksel yoğunluğu ile berrak görüntü sunacak bir Super AMOLED ekran da konuşulanlar arasında yer alıyor.

Kamerasına gelince, Galaxy S4’ün 13 megapiksellik, otomatik odaklanma özelliğine sahip olması ama bunun kasayı 9.2 mm ile daha kalın hale getirmesi bekleniyor. Kablosuz şarj ve gelişmiş kameraya sahip Nokia Lumia 920’nin de biraz kalın olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Daha gelişmiş bir kamera için fiziksel boyutlarda kalınlığın biraz artması kabul edilebilir bir durum.

Esas bomba tabii ki Samsung’un 8 çekirdekli Exynos 5 Octa işlemcisi olacak. CES 2013’te ortaya çıkan bu işlemci 28 nanometre teknolojisiyle üretiliyor. Bu Samsung Galaxy S3 cep telefonunda kullanılan Exynos 5 çift çekirdekli işlemciden 5 nanometre daha gelişmiş bir teknoloji. Daha düşük nanometre üretim teknolojisi ise daha yüksek batarya verimliliği ve daha düşük ısınma demek.

Samsung’un yapması beklenen son sürpriz ise Galaxy Note kullanıcılarının çok sevdiği S-Pen Stylus’u da barındıracak olması. 4.99 inç ekran ve S-Pen barındıran bir Samsung Galaxy S4’ün, Samsung Galaxy Note 2 ya da o zaman Galaxy Note 3 pazar payından ne kadar götüreceği ise ayrı bir tartışma konusu olarak yorumlarda ve Technopat forumda sizi bekliyor.