Anasayfa Haber TTNET’in Yeni Fişleme Aracı: PacketShaper

TTNET’in Yeni Fişleme Aracı: PacketShaper

Phorm dosyası sıcaklığını korurken yeni fişleme aracı PacketShaper’a göz atıyoruz…

Hatırlarsanız çok değil bundan birkaç ay önce servis sağlayıcıların internet omurgasına yerleştirmeye çalıştığı Phorm fişleme motorunu konuşuyorduk. BTK’nın dahi gündemine gelen Phorm vakasından sonra Toronto Üniversitesi, servis sağlayıcı ağında yeni bir izleme yazılımı tespit etti. PacketShaper adlı yazılım servis sağlayıcı tarafından ilk başta yalanlandı. Sonra ise “Bir müşterimiz kullanıyor olabilir, fakat bu bilgiyi paylaşamayız.” dendi. Fişleme konusunda sicili Phorm yüzünden temiz olmayan servis sağlayıcı, PacketShaper kullanıyor mu, şu an bilemiyoruz. Fakat Packet Shaper’ı geliştiren firmadan yazılımın ne işe yaradığı konusunda sunulan bilgileri sizlerle paylaşma gereği duyuyoruz.

Phorm Cookie (Çerez) şeması...

İşte Blue Coat tarafından geliştirilen PacketShaper’ın özellikleri ve kullanım amacı:

Bu ağ sizin. Kontrolü ele alın.

İnterneti herkes farklı amaçla kullanıyor olabilir. Ancak genel kullanım alanlarında, ağ trafiğinin önceliği nereye vermesi gerektiği önemli bir durumdur. Örneğin çevirimiçi toplantılar daha önemli bir trafik ihtiyacı duyarken, oyunlar ve videolar buna kıyasla daha düşük bir trafikte rahatlıkla çalışabilir. Bazı durumlarda ağınızın eriştiği, kumar ve pornografi gibi kimi kategorilerin içeriğini tamamen engelleyebilirsiniz, ancak kalanı tam anlamıyla kontrol edemezsiniz.

PacketShaper sayesinde bugünün web entegreli WAN’ınınızdaki içerikleri kontrol edebilirsiniz. Oracle, SAP, Office365 gibi önemli uygulamalara öncelik atayabilir, VoIP ve video konferanslarınızın kalitesinde artış elde edebilirsiniz. Kısacası istediğiniz uygulamaya istediğiniz seviyede öncelik verebilirsiniz. PacketShaper’ın benzersiz uygulama entegrasyonları ve internet içeriği zekası, günümüzün ağ trafiğini ayrıntılı bir şekilde görüntülemenizi ve kendi kurallarınızı, öncelik, bölüm ve derecelendirme kontrollerini de yapabilmenizi sağlar.

PacketShaper, ağ trafiğini çok iyi bir şekilde analiz edip tanımlar. Blue Coat’un gerçek zamanlı ağ zekası servisi WebPulse ile olan entegrasyonu sayesinde de ağ içeriğine göre trafik kontrolü yapabilir. Mesela Facebook durum güncellemelerine düşük etki atarken, FarmVille gibi zaman kaybı oyunların trafiğini presler gibi sıkıştırabilirsiniz.

PacketShaper’ın diğer özellikleri

Uygulamanın performansını en üst düzeyde tutun

Blue Coat PacketShaper ile hangi uygulamanın trafiğinin daha önemli olduğunu bilgisayarınıza söyleyebilirsiniz. Bütün uygulamalar eşit oluşturulmamıştır, ancak PacketShaper ile onları düzene sokabilirsiniz.

Önceliklerinizi ayarlayın

Önemli bir iş toplantınız olduğunda, sürdürülebilir trafiğinizin hiçbir aksaklığa uğramaması gerekir. PacketShaper sayesinde sürdürülebilir trafiğin önemli olduğu uygulamaları belirleyebilir, bant genişliğini daha önemli işler için ayırabilirsiniz.

Yüksek kalitede ses ve görüntü ile konferans yapın

Gerçek zamanlı uygulamalarda kullanıcının ihtiyaçlarını karşılamak için sağlam bir bant genişliği gereklidir. PacketShaper’ın patentli kontrol teknolojisi, ihtiyaçları karşılamak için üst düzeyde bant genişliği kalitesini garanti ediyor. Üstelik bu düzeni sağlarken diğer önemli ağ uygulamalarının da gereken bant genişliğini esirgemiyor.