Anasayfa Haber Celal Bayar Üniversitesi’ne Yazılım Desteği

Celal Bayar Üniversitesi’ne Yazılım Desteği

Ahmet SAYAR (Boğaziçi CAD CAM- Cad Cam Uzmanı) İlhan KILIÇ (Boğaziçi CAD CAM Genel Müdürü) Doç. Dr. Salim ŞAHİN (Turgutlu Meslek Yüksek Okulu - Müdür) Yrd. Doç. Dr. Elif MALYER (Turgutlu Meslek Yüksek Okulu)

Dünya çapındaki firmaların Türkiye temsilciliğini yapan Boğaziçi Yazılım’ın bayisi Boğaziçi CAD CAM, Celal Bayar Üniversitesi Turgutlu Meslek Yüksek Okulu’nun teknolojik donanımını, tasarım ve üretim odaklı NX çözümleriyle artırarak, eğitim kurumlarına verdiği desteği bir kez daha ortaya koydu.

Boğaziçi Yazılım’ın çözüm portföyünde yer alan Siemens PLM Software ailesinin en etkili parça imalat çözümü NX, Celal Bayar Üniversitesi’ne yazılım hibesi olarak sunuldu.

Boğaziçi Yazılım’ın İzmir bayisi Boğaziçi CAD CAM tarafından verilen 5 milyon 200 bin dolarlık yazılım hibesi, Meslek Yüksek Okulu kampüsünü teknolojik olarak daha donanımlı hale getirmeyi amaçlıyor. Bu destekle aynı zamanda sektördeki yetişmiş eleman sıkıntısına da çözüm olunması hedefleniyor.

Ahmet SAYAR (Boğaziçi CAD CAM- Cad Cam Uzmanı) İlhan KILIÇ  (Boğaziçi CAD CAM Genel Müdürü) Doç. Dr. Salim ŞAHİN (Turgutlu Meslek Yüksek Okulu - Müdür) Yrd. Doç. Dr. Elif MALYER (Turgutlu Meslek Yüksek Okulu)
Ahmet SAYAR – İlhan KILIÇ – Doç. Dr. Salim ŞAHİN – Yrd. Doç. Dr. Elif MALYER

Geleceğin mühendislerine NX Firmaların mühendislik organizasyonu planlamasında üretim kaynaklarından sonuna kadar faydalanmasını sağlayan, akıllı ve güncel kararlarla birlikte daha iyi parçalar üreten Siemens PLM Software ailesinden NX çözümleri, Celal Bayar Üniversitesi’nde okuyan öğrencilerin teorik bilgilerini pratiğe dönüştürmesini, öğrendiklerini hayata geçirmelerini sağlayacak. Aynı zamanda akademik araştırmaların uygulanmasında yine NX’ten yararlanabilecek olan öğrenciler, bu hibe sayesinde yalnızca uygulama becerilerini geliştirmekle kalmayacak, aynı zamanda lisanslı bir yazılımı tezgahlara zarar vermeyecek şekilde güvenli tekniklerle kullanmayı öğrenecek. NX yazılımını kullanmayı öğrenen öğrenciler ise, sektördeki istihdamın gelişimine katkı sağlayacak.

Boğaziçi CAD CAM Genel Müdürü İlhan Kılıç, hibe edilen NX yazılımıyla ilgili olarak, programın avantajlarına dikkat çekerek, “NX CAD CAM CAE programının, plastik kalıp sektörü, otomotiv, döküm, modelcilik, medikal, genel makina imalatı gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerimiz açısından en avantajlı yanı ise, tasarım ve imalat süreci içerisinde aynı parça üzerinde parametrik dediğimiz özelliği, yani ilişkisellik özelliğini kullanmalarıdır. CAD için farklı, CAM için farklı program kullanmalarına gerek yoktur. Tek bir program içerisinde istediklerini bulabilirler” dedi.