Anasayfa Haber Facebook Microsoft’tan Atlas’ı Satın Aldı

Facebook Microsoft’tan Atlas’ı Satın Aldı

Facebook
Facebook

Facebook, Microsoft’a ait olan Atlas’ı satın aldı. İşte Facebook reklamlarını değiştirecek olan satın almanın detayları…

Facebook
Facebook

Dünya’nın en büyük sosyal ağı Facebook, reklamverenlerine daha iyi hizmet sunabilmek için Microsoft’un Atlas Advertiser Suite’ini satın aldı.

Microsoft, küçük bir hisse oranıyla Facebook’a ortak. Arama motoru Bing ile Facebook sosyal arama özelliğinin temelini oluşturan Microsoft, Facebook ile pek çok ortak çalışma yürütüyor.

Atlas reklamcı yazılımının Facebook’a ne kadara satıldığı açıklanmıyor. Bununla birlikte Facebook’tan Product Marketing Director (Ürün Pazarlama Direktörü) Brian Boland reklamverenlerinin verdikleri reklamın başarısını daha iyi görmesi için çalışmaya devam ettiği bilgisini aktardı.

Reklam arayüzünde verilen reklamların etkisini ve detaylarını daha anlaşılabilir ve daha kolay yönetilebilir hale getirmek için çalışmalarını sürdüren Facebook, Atlas sayesinde burada büyük ilerleme kaydetmeyi umuyor. Teknik açıdan da sistemden istatistiklerin çekilmesinde ve arkaplanda hesaplanmasında da hızlandırma çalışmaları yürütülüyor.