Anasayfa Haber Mercedes’ten Yeni 6 Çeker!

Mercedes’ten Yeni 6 Çeker!

MercG63

Mercedes-Benz yeni G63 ile dört çekerden çok daha fazlasını isteyenleri hedefliyor.

Humvee, Cayenne, Cherokee… Bunlar artık herkesin altında olan araçlar, değil mi? Özellikle farklı olmak isteyen Rap yıldızları ya da petrol şeyhleri için bunları alıp altınla kaplatmak bile artık yeterli gelmiyor. Neyse ki Mercedes-Benz farklı olmak isteyen milyarderlerin derdine derman olacak yeni bir model üzerinde çalışıyor. 6 tekerden çekiş sistemine sahip olan G63 AMG 6×6, bu yılın sonbaharında piyasaya çıkacak.

G63 AMG aslında halen Mercedes tarafından askeri amaçlı olarak üretilmekte olan G320 CDI modeli temel alınarak hazırlanıyor. Dört kişilik bir kabine sahip olan bu model, altı tekerden çekiş sistemine sahip ve bu temel özellikler G63 modeline de aynen aktarılacak. G63’e gücünü verecek olan motor ise çift turbo beslemeli bir V8 olacak. 536 beygir güç ve 560 lb/f tork üreten bu motor, gücünü altı tekerleğe yedi vitesli bir 7G-tronic şanzımanla aktaracak.

Teknik olarak tam bir arazi aracı olan G63, iç kabin lüksü açısından benzerlerini aratmayacak. Gerçek deri döşemeler ve parlatılmış bambu kaplamalar sürücünün kendini özel hissetmesini sağlayacak. Mercedes bu modeli sınırlı sayıda üretmeyi planlıyor, fiyatın ise yurt dışında 500,000 doların altında olmayacağı tahmin ediliyor. Türkiye pazarına gelip gelmeyeceği de belli değil, ancak en azından yarım düzineyi önümüzdeki yıl yollarda göreceğimizi tahmin ediyorum.