Anasayfa Haber Rusya, ABD’nin Siber Saldırılarına Karşılık Vereceğini Açıkladı

Rusya, ABD’nin Siber Saldırılarına Karşılık Vereceğini Açıkladı

rus apt grubu turla

ABD’nin Ukrayna’ya destek için Rus hedeflerine yönelik siber saldırılar düzenlediğini duyurması üzerine Rusya tarafından karşı cevap geldi.

Geçtiğimiz Perşembe günü bir Rus siber güvenlik yetkilisi tarafından yapılan açıklamada, ülkenin kritik altyapısına yönelik batılı devletler tarafından yapılacak herhangi bir siber saldırının “doğrudan askeri çatışmalara” yol açabileceği söyleniyor.

“Rusya Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Bilgi Güvenliği Başkanlığı” tarafından ilk defa Reuters aracılığıyla bildirilen bu açıklamalar, NSA ve ABD Siber Komutanlık şefi General Paul Nakasone’nin Ukrayna’yı desteklemek için siber operasyonlar düzenlediğini söylemesi sonrası geldi.

Aynı hafta içerisinde Rusya Konut Bakanlığı web sitesi de siber saldırıya uğradı ve ziyaretçiler “Ukrayna’ya Zafer!” adında bir başlığa yönlendirildi.

Rus dışişleri yetkilileri konu hakkındaki bütün adımların uluslararası hukuka uygun şekilde atılacağını belirtirken, Ukrayna yetkilileri tarafından kurulan hacker grubu “Ukraine IT Army”nin ABD tarafından Rus hedeflerine saldırmak için kukla olarak kullanıldığı söylendi.

ABD’li yetkililer ise Rusya kaynaklı siber saldırılara karşı uyarılar yayınladı, NotPetya gibi yıkıma neden olabilecek yeni zararlılarla sistemlerin hedef alınma ihtimalinin altı çizildi.