Anasayfa Haber Aventador Yetmezse Veneno Var!

Aventador Yetmezse Veneno Var!

lamborghini-veneno-01

Lamborghini kuruluşunun ellinci yılı şerefine Veneno modelini üretecek.

Veneno, ne biçim bir isimdir diye soracak olursanız, 1914 yılında güreştiği matadoru öldüren ünlü bir boğanın adıymış. Efsanevi bir yaratık yani ve bir o kadar da ölümcül. Haliyle sembolü boğa olan Lamborghini tarafından sadece üç adet üretilecek olan özel bir modele isim babası olarak seçilmiş. Evet, sadece üç adet, tabii prototip modeli de sayarsanız dört. İşin güzel tarafı, tanesi 3,9 milyon dolara satılacak olan üç Veneno’nun hepsi de daha üretilmeden satılmış bulunuyor. Tabii ki kimlerin satın aldığı en azından şimdilik açıklanmıyor, ancak koleksiyoncular arasında bu bilginin çoktan yayıldığına eminiz.

lamborghini-veneno-02

Resimden de görebileceğiniz gibi, Veneno tasarım açısından uçmuş bir otomobil, pardon, “süper-otomobil”. Bilim-kurgu filmlerinden fırlamış gibi duran aracın gücünü şasinin ortasına monte edilmiş bir adet V-12 motor veriyor. 750 beygir güç üreten motor, büyük oranda karbon fiber malzemeden mamul olan aracı saatte 350 kilometre hıza ulaştırıyor. Aracın teknolojisinin büyük kısmı Aventador modelinden geliyor, Veneno için bu model baz alınmış.

lamborghini-veneno-03

Aracın gövdesinden kullanılan karbon fiber malzeme ağırlığın Aventador’a oranla çok daha düşük olmasına imkan tanıyor. Ancak hafif kompozit malzemeler sadece dış gövdede kullanılmamış. Kabin içinde de bolca kompozit malzeme bulmak mümkün. Mesela araç koltukları firmanın CarbonSkin adını verdiği patentli bir teknolojiyle üretilmişler. Tabii tüm gövdenin rüzgar tünelinde adım adım test edilerek hazırlandığını söylemeye herhalde gerek yok. Buradaki resimlerde gördüğünüz model, sıfır şasi numaralı prototipe ait ve bu araç büyük ihtimalle firmanın müzesine kaldırılacak. Ancak üretilecek olan diğer üç aracın farklı renklerde olacağı söyleniyor.