Anasayfa Haber VW’den Yeni Elektrikli!

VW’den Yeni Elektrikli!

VW'nin E-Up! modeli tamamen elektrikli ve hayli de sevimli.
VW'nin E-Up! modeli tamamen elektrikli ve hayli de sevimli.
VW’nin E-Up! modeli tamamen elektrikli ve hayli de sevimli.

2009 yılında basına tanıtılan E-Up! prototipi yakında seri üretime girecek.

2009 yılında Volkswagen tarafından basına tanıtılan E-Up! prototip aracın daha da geliştirilmiş bir modeli, yakında firma tarafından seri olarak üretilmeye başlanacak. Volkswagen halen doğal gazla çalışan Eco-Up! serisi araçlar üretiyor, E-Up! ise tamamen elektrikli ve şarj edilebilir bir model olarak firmanın model yelpazesine girecek.

E-Up! ilk tanıtıldığından bu yana hayli değişiklik geçirmiş ve Polo benzeri dört kişilik bir mini hatchback halini almış. Aracın ilk tasarımında 3+1 oturma düzeni vardı, ancak bu tasarım piyasanın klasik algısına biraz ters düşüyordu. Seri üretim modelinde 18,7 kWh kapasiteli lityum-iyon batarya paketi bulunacak. Elektrik motoru ise 60 kW gücünde, yani yaklaşık 80 beygir gücünde olacak. Araç sıfırdan yüz kilometre sürate yaklaşık 14 saniyede çıkıyor. Ortalama 90 kilometre süratle tek şarjda 150 kilometrenin üzerinde bir menzile sahip. Aracın son sürati ise 135 kilometre civarında olacak.

Araçta bulunan Bileşik Şarj Sistemi (Combined Charging System) hem doğru akımla, hem de alternatif akımla (şebeke cereyanı) bataryayı şarj edebilmeye imkan tanıyacak. Gerektiğinde aracın bataryası DC akımla hızlı şarj edilebilecek ve bu sayede yarım saatte % 80 kapasiteye şarj olunabilecek. Volkswagen’in bu modeli şimdilik sadece Avrupa’da belirli pazarlara vereceği tahmin ediliyor. Henüz kesin fiyatı belli olmayan E-Up! önümüzdeki sonbaharda Almanya’nın Frankfurt kentinde yapılacak olan otomotiv fuarında resmen satışa sunulacak.