Anasayfa İş Microsoft’un Bütün Patentleri Bu Listede!

Microsoft’un Bütün Patentleri Bu Listede!

Microsoft bütün patentlerini gözler önüne serdi! İçinde neler yok ki? İşte Microsoft’un “Patent Tracker” sistemi ve toplam 40.768 patenti!

Microsoft sahip olduğu bütün teknolojileri bir patent listesiyle yayınladı. Patent Tracker sistemiyle teknoloji devinin haklarını elinde tuttuğu patentlerin tamamını görmek artık mümkün. Peki neden? Microsoft bunun üç farklı sebebi olduğunu belirtiyor.

Mevcut sistemde patentin sahibi ve kontrol eden kurum araştırmalarda görülemiyor, patent aslında kullanılmamasına karşın davalarla şirketlerden para kopartılmak için kötü amaçlı kullanılıyor ve de bazı patentler kötü kalitede. Microsoft yeni Patent Tracker sistemi ile ilk problemi çözmek için bir adım atıyor. Patentlerin kötüye kullanımını azaltmak için şeffaflığı arttırmayı amaçlıyor.

Microsoft hedefinin mevcut patent sistemini geliştirmek istediğini belirtiyor. Şirketlerin çevresindeki karanlık perdeyi bir nebze de olsun aralayan bu yeni şeffaflık politikası gereğince Microsoft bütün patentlerini indirilebilir bir XML dosyası olarak da sunuyor. Mevcut patent veritabanlarında araştırma yaparken patentleri görmek mümkün olsa da Microsoft’un yaptığı gibi sahibini, kontrol edeni ve bazı detayları öğrenmek daha önce hiç de kolay değildi.

Daha az patent savaşı ve daha hızlı gelişen teknoloji…

Patent listesine dönersek, 40.768 patent içerisinde Microsoft’un kendi geliştirdiği medya teknolojilerinden tutun da satın aldığı biyoteknolojilere kadar engin bir derya! Göze çarpan ve pek çok kaynakta öne çıkartılan ilginç bir örnek Çin’deki Zhongshan Baoyuan Biotechnology Engineering Co. Ltd. tarafından geliştirilen böbrek hastalığı teşhis metodu oluyor. Kısacası Microsoft şeffaflık ve patent sisteminde gelişme amaçlı yayınladığı bu listeyle inceleyen herkesi büyülüyor. Technopat olarak da sadece kurumsal politika ve sisteme katkı değil, halkla ilişkiler ve şirket imajı açısından da bu kararı Microsoft’a yararlı buluyoruz. Bu hareketin diğer büyük teknoloji şirketlerine örnek olması halinde gelecekte daha az patent savaşı ve daha hızlı gelişen teknoloji bizi bekliyor olacak.

Microsoft’un Patent Tracker sistemine buradan erişebilirsiniz…

Microsoft’un Patent Tracker açıklama videosu:

https://www.youtube.com/watch?v=r6i6lsDzzxI