Anasayfa Haber 15 Milyon Dolarlık Cep Telefonu

15 Milyon Dolarlık Cep Telefonu

15 Milyon Dolarlık iPhone 5!
15 Milyon Dolarlık iPhone 5!
15 Milyon Dolarlık iPhone 5!
15 Milyon Dolarlık iPhone 5!

Hong Konglu bir iş adamı özel tasarım cep telefonu için 15 Milyon Dolar harcadı!

Piyasaya yeni sürülen akıllı telefonların fiyatları astronomik rakamlara ulaşabiliyor. Kullanıcı her ne kadar bu telefonu istese de 2.000 TL üzerindeki cihazı almadan önce etraflıca düşünmesi gerekebiliyor.

Dünya çapında inanılmaz derecede zengin insanlar için milyonlarca dolar değerinde cep telefonu tasarlayan firmalar mevcut. Bunların en bilineni Vertu firması. Vertu altın, platinyum kaplama telefonlar üzerine elmas ya da diğer değerli taşları işleyerek zengin kullanıcılara pazarlıyor. Telefonların dışı ışıl ışıl olmasına karşın performans bakımından bir farklılıkları yok.

Zengin işi cep telefonu tasarlayan diğer bir firma Stuart Hughes. İngiliz firması adı Joe olarak açıklanan Hong Konglu bir iş adamı için özel bir iPhone 5 tasarladı. Telefonun maliyetinin iş adamına 15 Milyon Dolar’a patladığı açıklandı.

Müşterinin isteği doğrultusunda iPhone 5 üzerine aile yadigarı 26 karatlık Kara Elmas işlendi. Kara Elmas tam olarak iPhone 5’in Home butonu üzerinde duruyor. Kara elmas dışında, telefonun kaplamasında 600 parçalık beyaz elmas kullanılmış. Kenar kesimlerinde ise altın kaplama var.

Joe isimli iş adamının aile yadigarını iPhone 5’e eklemek istemesi ne kadar doğru bilinmez ama, 15 Milyon Dolarlık telefonu ile sadece gösteriş yapacağı kesin.