Anasayfa Haber BlackBerry Tabletlerde Gelecek Görmüyor!

BlackBerry Tabletlerde Gelecek Görmüyor!

Thorsten_Heins_BB_CEO

BlackBerry CEO’su Thorsten Heins, tabletlerin beş yıla kadar piyasadan düşeceğini düşünüyor.

BlackBerry CEO’su Thorsten Heins basına verdiği bir röportajda, önümüzdeki beş yıl içinde insanların tablet almak için herhangi bir sebepleri kalmayacağını düşündüğünü söyledi. Neden böyle düşündüğünü pek açıklamayan Heins, genel olarak tabletleri gelip geçen bir moda akımı olarak görüyor ve gerçekten faydalı cihazlar olduklarına inanmıyormuş.

Heins bu açıklamayı yaptıktan kısa bir süre sonra ise, CEO’su olduğu BlackBerry biraz daha farklı bir açıklama yaparak tabletler hakkında söylediklerinin Heins’ın kendi görüşleri olduğunu, firmanın ise uzun vadede tabletlerle ilgili piyasa araştırmasına devam ettiklerini açıkladı. Yani BlackBerry firması, doğrudan kendi CEO’su ile fikir ayrılığında olduklarını söyledi.

BlackBerry bir kaç sene evvel bir tablet denemesinde bulunmuş, ancak çoğu kullanıcı tarafından “eksik” olarak tanımlanan PlayBook adlı tabletleri, BlackBerry hayranları arasında bile pek müşteri bulamamıştı. Heins’ın bu açıklaması ve akabinde gelen firma açıklaması, her ne kadar firma içinde tabletlere olan yaklaşımın karmaşık olduğunu gösterse de, yakın zamanda BlackBerry markalı yeni bir tabletin ortaya çıkacağına dair en küçük ipucu bile taşımıyor. Bazılarına göre zaten BlackBerry’nin yeni bir tablet macerasına ayıracak pek parası da yok.

İşin ilginç tarafı, BlackBerry’nin uzun vadeli planlarına bakacak olursak, firma bundan beş yıl sonra kendini mobil pazarın lideri olarak görüyor! Mobil pazarda devamlı Phablet, Ultra-tablet, klavyesi çıkabilen UltraBook gibi yeni formlar belirip kayboluyor, firmalar devamlı tüketicinin ilgisini çekecek yeni formlar yaratmaya çabalıyor. Mobil pazarındaki rekabet gün geçtikçe daha da ölümcül bir sürat ve şekil kazanırken, BlackBerry bir kaç yıl geriden izlediği pazarda sırf bir kaç yeni telefonla nasıl dünya lideri olmayı planlıyor, doğrusu kimse buna bir cevap veremiyor!