Anasayfa Haber Ouya’nın Çıkış Tarihi Ertelendi

Ouya’nın Çıkış Tarihi Ertelendi

Ouya'nın çıkış tarihi ertelendi.
Ouya'nın çıkış tarihi ertelendi.
Ouya'nın çıkış tarihi ertelendi.
Ouya’nın çıkış tarihi ertelendi.

Android işletim sistemine sahip ilk oyun konsolu olan Ouya’nın çıkış tarihi ertelendi.

Bir Kickstarter projesi olarak başlayan ve inanılmaz ilgi gören Ouya’nın çıkış tarihine az kala kötü bir haber geldi. Normalde 4 Haziran’da çıkması beklenen konsol, 25 Haziran’da oyunseverlerle buluşacak.

Kickstarter üzerinden önsipariş veren bağışçılar Mayıs ayı sonunda Ouya’ya kavuşacak. İlk sevkiyatta bir sorun yaşanmaması bekleniyor. Ancak çıkış tarihinin neden ertelendiğine dair net bilgiler yok.

Kötü haberin yanında iyi bir haber de verildi. Ouya beklenen bağışı topladıktan sonra özel geliştiricilerden 15 Milyon Dolar daha topladı. Anlaşma gereğince Kleiner, Perkins, Caufield&Byers ve 26 yıllık EA çalışanı Bing Gordon Ouya ekibine katılacak. Bu geliştiricilerin desteği ile beraber Ouya donanım ve yazılım olarak daha da geliştirilecek.

Ouya projesinden sorumlu Julie Uhrman bu sayede Ouya’yı daha iyi yerlere getireceklerini belirtti. Ayrıca Uhrman, Ouya’nın küresel çapta pazara sürülmesini de istiyor. Ouya Kickstarter projesiyken 110 farklı ülkeden bağış toplandığını belirtti. Şimdilik ABD, Kanada ve Birleşik Krallık’ta dükkanlarda bulunabilecek Ouya için çalışmalar sürüyor. Almanya, İtalya, Japonya ve Latin Amerika’dan gelen dağıtım firmalarıyla da konuşulduğu açıklandı.