Anasayfa Haber Acer, WP8 Destekli Telefon Yapabileceğini Açıkladı

Acer, WP8 Destekli Telefon Yapabileceğini Açıkladı

Acer, WP8 pazarına girmeye hevesli.
Acer, WP8 pazarına girmeye hevesli.
Acer, WP8 pazarına girmeye hevesli.

Tayvanlı teknoloji firması önümüzdeki yıl Windows Phone 8 işletim sistemine sahip bir telefon yapabileceklerini açıkladı.

Microsoft, Windows Phone 8 işletim sistemine sahip telefon yapmak isteyen firmalara destek vermekten kaçınmıyor. Tayvanlı teknoloji firması Acer, 2011 yılında Windows Phone 7.5 sürümüne sahip Allegro adlı bir telefonu piyasaya sürmüştü. Önümüzdeki yıl bunun bir üst modelini pazara sokabileceklerini açıkladılar.

Acer’in Avrupa, Orta-Doğu ve Afrika akıllı telefon pazarı ikinci başkanı Allen Burnes “Windows Phone 8’in iyi bir işletim sistemi olduğunu düşünüyoruz. Xbox ile olan entegrasyonu çok hoş. Ayrıca kurumsal alanlar için kullanılabiliyor” dedi. Burnes sözlerine, ilerleyen süreçte WP8 tabanlı bir telefon yapabileceklerini söyleyerek devam etti.

Acer, Windows destekli telefonunu 2012 yılında pazara sürmeyecektir. Microsoft’un bu alandaki pazar payı henüz oturabilmiş değil. Redmondlu firma halen Nokia’nın cihazlarına güveniyor. Bu sebepten ötürü Acer, önümüzdeki yıl yenilenmiş Windows Phone 8 sürümüyle pazara atılım gerçekleştirebilir.

Tayvanlı firmanın Microsoft desteğini aldıktan sonra sadece telefonla kısıtlı kalmayacağı düşünülüyor. Yani önümüzdeki yıl Acer etiketi altında birçok WP8 tabanlı, telefon, tablet ve PC ürünleri görebiliriz.