Anasayfa Haber Roswell UFO Vakası 66. Yılını Doldurdu

Roswell UFO Vakası 66. Yılını Doldurdu

Roswll olayının üzerinden 66 yıl geçmesine rağmen halen komplo teorileri devam ediyor.
Roswll olayının üzerinden 66 yıl geçmesine rağmen halen komplo teorileri devam ediyor.

Bir dönem ABD’yi çalkalayan Roswell Vakası 66. yılını doldurdu.

8 Temmuz 1947 tarihinde ABD’nin New Mexico eyaletine bağlı Roswell şehrinde meydana gelen garip olay üzerinden tam 66 yıl geçti. Ancak olay hakkında halen net bilgiler açıklanmış değil.

O tarihte Roswell üzerinde 9 adet uçan disk görüldüğü iddia edilmişti. Bu disklerden bir kaçının düştüğü ve ABD ordusu tarafından el konulduğu öne sürülmüştü. Ancak Ordu ve Hükümet görünen cisimlerin Hava Balonu olduğunu açıklayarak olaya açıklık getirmişti.

Olayın yaşandığı dönemde Ordu içerisinde çalışmalarda bulunan Teğmen Walter Haut’un ölümünün ardından, geride bıraktığı mektup açılmıştı. Mektupta ABD Ordusu’nun uzaydan gelen birçok dünya dışı mekiğe sahip olduğu yazılıyordu.

Tarihte ilk defa UFO (Unidentified Flying Object – Tanımlanamayan Uçan Cisim) teriminin kullanılması da bu döneme denk gelmişti. İşin garibi yıllar boyunca Roswell bu açıklanamayan olayların merkezi haline geldi. Sadece 1947 yılındaki olay değil peşi sıra birçok görüntü ve söylenti yayınlandı. Tabii bu olayların hepsi sadece bir komplo teorisi olarak kaldı.

Google, Roswell olayını bir Doodle ile hatırlattı: