Anasayfa Makale USB OTG Nedir? Ne İşe Yarar?

USB OTG Nedir? Ne İşe Yarar?

Android telefon ve tabletinize Gamepad bağlayabilirsiniz
Android telefon ve tabletinize Gamepad bağlayabilirsiniz

Çin üretimi birçok cihazda bulunan OTG desteği tam olarak nedir? İşte OTG’nin tanımı ve kullanım alanları:

Çin kaynaklı birçok Android telefon tablette bulunan OTG’nin ne olduğu aslında büyük bir muamma değil. Ancak diğer bölgelerde yaygın olmamasından ötürü tam olarak ne işe yaradığı bilinmiyor.

Yeni çıkan birçok Çin üretimi Android telefon ve tabletlerde OTG desteği bulunuyor. Bu artık bölgeye özgü bir standart haline geldi. OTG desteği veren başlıca telefonlar ise Xiaomi Mi2, JiaYu G4, Neo N003 ve iOcean Elite.

USB OTG’nin tam açılımı On-The-Go. Yani özgün bir çeviriyle iş başında diyebiliriz. OTG desteği sayesinde, telefon kullanıcıları USB üzerinden diğer cihazlara hızlıca bağlanabiliyor.

Bir kablo vasıtasıyla bağlanan telefonu ana platform olarak kullanabiliyor ve OTG kablosunu, istediğiniz cihazla bağlıyorsunuz. Saniyeler içerisinde telefon ekranında, bağlanan cihazın dökümanları listeleniyor. Flash bellekler, SD card okuyucular, kameralar, taşınabilir hard-diskler hatta diğer telefonlar OTG aracılığıyla bağlanabiliyor.

Bilgi paylaşımı dışında takacağınız mouse ya da klavye ile de işlerinizi kolaylaştırabiliyorsunuz. Özellikle Çinli Android tablet kullanıcıları, OTG kablosu ile klavye ve mouse desteğine bayılıyorlar.

Hatta Çin pazarındaki enteresan ürünleri düşünürsek, bu bağlantıya elektrikli mini süpürge bağlayanlar bile var.