Anasayfa Haber Zuckerberg Tüm Dünya’ya İnternet Sağlayacak

Zuckerberg Tüm Dünya’ya İnternet Sağlayacak

Mark Zuckerberg'in projesi çılgınsa gözükse de, şimdiden kendisine birçok destekçi topladı.
Mark Zuckerberg'in projesi çılgınsa gözükse de, şimdiden kendisine birçok destekçi topladı.
Mark Zuckerberg'in projesi çılgınsa gözükse de, şimdiden kendisine birçok destekçi topladı.
Mark Zuckerberg’in projesi çılgınsa gözükse de, şimdiden kendisine birçok destekçi topladı.

Facebook’un kurucusunun yeni projesi biraz çılgınca gelse de, arkasına büyük firmaların desteğini almış durumda.

90’lı yıllardan bu yana internet konusunda inanılmaz bir yol katedildi. Ancak gene de dünyanın 1/3’üne internet sağlanabiliyor. Dünya bankasının verilerine göre bugün internete bağlanabilen 2 Milyar’a yakın insan var. Ancak geriye kalan 5 Milyarlık kitle internete ulaşamıyor. Mark Zuckerberg internet.org adını verdiği proje ile interneti olmayan bölgelere altyapı sağlamak istiyor.

Sosyal medya platformu Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Qualcomm ve Samsung gibi bilişim dünyasının ağır toplarını kendi tarafına çekmeyi başardı. Bu firmalar internet.org için maddi destekte bulunacağını açıkladı. Bu grup internete ulaşamayan ve gelişmekte olan ülkelere bir katkıda bulunmak istediklerini belirtti. Elbette bu ülkelerin internetten daha büyük problemleri de var: Savaş, açlık, işgal, doğal afet gibi. Mark Zuckerberg, şu an kendisini hazır hisseden ülkelere bu internet.org projesini ulaştıracağını açıkladı.

Londra Üniversitesi’nin School of Oriental and African Studies bölümü sözcülerinden Dr. Michael Jennings, ortaya çıkarılan projenin oldukça olumlu sonuçlar doğurabileceğini savundu. Ancak projenin bir ülkeye götürüldükten sonra devamlılığının sağlanması gerektiğini de savundu.

Birçok kuruluş, Mark Zuckerberg’in bu çalışmayla ticari hacmini büyütmek istediğini savundu. Mark Zuckerberg ise CNN’e yaptığı açıklamada internete bağlanabilmenin bir insan hakkı olduğunu savundu. Para kazanmaya odaklandığını belirten kuruluşlara yönelik ise açık yüreklilikleEğer para kazanmak isteseydik Facebook üzerindeki 1 Milyar kişiye daha fazla odaklanırdık. Bu insanların geriye kalan 6 Milyarlık kitleden daha fazla parası var” dedi.

İlginizi çekebilir:

Facebook Zaman Tüneli Gizlilik Ayarları Rehberi

Facebook Home Video İnceleme

Ünlülere Özel Facebook Uygulaması

Facebook hakkında bütün Technopat haberleri