Anasayfa Teknoloji Intel, Yeni Haswell İşlemcilerin Sevkiyatına Başladı

Intel, Yeni Haswell İşlemcilerin Sevkiyatına Başladı

Intel

Intel, Haswell işlemcileri piyasaya sürmeye başladı.

Geçtiğimiz Temmuz ayında kod adı Haswell olan, 4. nesil Core serisi işlemcilerin yeni mimarisini duyurmuş olan Intel, orijinal ürün üreticilerine (OEM) gönderim yapmaya başladı.

Diğer Core işlemcilere göre çok daha az enerji tüketen yeni işlemcilerin Core i3 markası altında piyasaya sunulacağı yazıyor. Piyasaya sürülecek yongalar arasından çift çekirdekli Core i3-4012Y modeli, bir tablet bilgisayara yerleştirildiğinde yalnızca 4.5 watt enerji harcıyor. Bahsedilen yonganın çekirdek hızı 1.5 GHz. İki adet daha çift çekirdekli yeni Haswell işlemci bulunuyor. Bunlardan biri yine 1.5 GHz hızındaki Core i3-4020Y, diğeri ise 1.3 GHz hız değerine sahip olan Core i3-4010Y. Bunlar ise 6 watt enerji harcıyor.

Intel-Haswell-Core

Bu yeni sürüm yongalar, özellikle yeni bir çağ başlatacak olan laptop-tablet melezleri ve fansız tabletler için tasarlandı. Diğer Core yongalarından neredeyse %50 daha az enerji harcayan bu yongaların, piyasaya sürülecek Windows 8.1 tabletlerin, melezlerin ve dizüstü bilgisayarların içerisinde yer alacağı düşünülüyor.

Intel’in ayrıca daha düşük performanslı ve daha düşük enerji harcayan, Bay Trail mimarisine sahip olacak Atom yongaları üzerinde çalıştığı açıklandı. Bahsi geçen yongaların yıl sonuna doğru Windows 8.1 tabletlerde kendilerini göstereceği belirtildi.