Anasayfa Haber AMD, Zen 2 Mimarili Renoir-X İşlemciler Hazırlıyor

AMD, Zen 2 Mimarili Renoir-X İşlemciler Hazırlıyor

AMD Ryzen

Intel Core i3 serisi işlemcilere rakip isteyen AMD Renoir-X CPU’larını üretiyor olabilir.

AMD kısa süre önce 3D V-Cache teknolojisinden faydalanan Milan-X işlemcilerini tanıtmıştı. Aynı teknolojinin yeni nesil Ryzen işlemcilerde de kullanılmasını bekliyoruz. Ancak Chiphell‘den bir sızıntı, AMD’nin önümüzdeki yıl beklemediğimiz 7nm üretim teknolojisine sahip bazı işlemciler sunacağını ortaya koydu.

Önümüzdeki yıl piyasaya sürülecek birçok ürün arasında AMD’nin Zen 2 mimarisine dayalı yeni CPU’ları geri getireceğinden bahsedildi. Sızıntıya göre AMD, entegre grafikler (Vega) dışında Ryzen 4000G serisiyle neredeyse aynı olacak Zen 2 tabanlı Renoir-X CPU serisini piyasaya sürecek. Bu konuda bilgiler henüz kısıtlıyken çekirdek yapılandırması hakkında bir veri paylaşılmadı.

Yaklaşan yongaların silikon üzerinde bulunan 8 “Zen 2” CPU çekirdeğinin tamamına sahip olmadığı, bunun yerine AMD’nin Ryzen 3 veya Athlon gibi giriş seviyesi işlemciler üretmek için planlar yaptığı öğrenildi. Yani Ryzen 7 ve Ryzen 9 serisi gibi üst sınıf çipler görmeyeceğiz.

Renoir-X’in piyasaya sürülmesiyle AMD, 5 yaşındaki AM4 platformuna yeni bir ürün serisi daha ekleyecek ve AM4 henüz ölmedi diyebiliriz. AM5 platformu ise önümüzdeki yılın ikinci yarısında yeniliklerle ve Zen 4 işlemcilerle birlikte piyasadaki yerini alacak.