Anasayfa Haber Samsung, Başarısının Sırrını Açıkladı

Samsung, Başarısının Sırrını Açıkladı

Samsung Logo

79 ülkede faaliyet gösteren Samsung ürünlerini, hizmet verdiği pazarlara nasıl uyarladığını açıkladı.

Samsung her gün, dünya çapında müşterilerine milyonlarca ürün gönderiyor. Küresel bir müşteri tabanına sahip olan Samsung, herkese uygun tek bir felsefe anlayışını benimsemiyor. Samsung çalışanları, insanların yaşamlarını gözlemleyerek ilham alıyor ve tüketicilere, çeşitli kültürel ve bölgesel gereksinimlerini karşılayacak seçenekler sunuyor.

Samsung, Avrupa’nın en büyük tüketici elektronik fuarı olan IFA 2013’te, 2015 yılına kadar bir numaralı ev aletleri markası olma stratejisini ana hatlarıyla açıkladı ve bu alanda yıldan yıla %14’lük büyüme elde ettiğini vurguladı. Bu başarının sırlarından biri, insanların teknolojiye yaklaşımlarını ve teknolojiyi nasıl kullandıklarını anlamak üzerine yapılan kapsamlı araştırmalar; Bu araştırmalardan elde edilen bakış açıları, Samsung’un yaratım sürecini etkiliyor. Samsung’un ev yaşamını daha konforlu ve mutlu kılan ürün ve hizmetleri, bu şekilde ortaya çıkıyor.

Samsung, bulunduğu her bölgede, kültürlerin farklılıklar gösterebileceği bilinciyle faaliyet gösteriyor. Gerek yerel damak tatları, gerekse gelenekler ya da tercihler olsun; Samsung yerel gereksinimleri anlamanın ve karşılamanın, en iyi deneyimi yaratmak için büyük önem taşıdığına inanıyor. Bu nedenle ürünlerin yerel pazarlara uyarlanması, Samsung’un öncelikli hedefleri arasında yer alıyor.

Geçtiğimiz yıl içinde Samsung, gelecekteki yaşam tarzlarını öngörmek ve yenilik fırsatlarını tanımlamak için San Jose, Londra, Yeni Delhi, Singapur ve Pekin’de beş adet Yaşam Tarzı Araştırma Laboratuvarı kurdu. Bu laboratuvarlarda, insanların gelecekteki gereksinim ve değerlerini keşfetmek amacıyla ailenin gelişiminden; iş, eğitim ve daha kapsamlı toplumsal ve kültürel eğilimlere kadar, ürün satın alma alışkanlıklarının ötesinde konulara odaklanıyor.

Bu noktada, beş Ürün İnovasyon Ekibi, bu araştırmalardan elde edilen bakış açılarını geliştiriyor ve Samsung’un ürün departmanlarının yenilikçi ürün ve çözüm konseptleri geliştirmelerine yardımcı oluyor. Yaşam Tarzı Araştırma Laboratuvarları ile aynı yerde bulunan Ürün İnovasyon Ekiplerinin ürün konseptleri günümüzün 18 ila 24 ay ilerisinden gidiyor.

Geliştirme süreci, Samsung’un dünyayı, bir kullanıcının bakış açısından görmek üzere araştırma yapmak için sahaya girdiği, iki aydan dört aya kadar süren dönemle başlıyor. Bu aşamadan sonra çalışanlar, en büyük inovasyon fırsatını sunacak fikirleri oluşturmak, yaratmak ve geliştirmek için dünyanın en iyi düşünür ve tasarımcıları ile konuşuyor. Son olarak, ekipler bu doğrultuda iş stratejisi ve ürün konseptini oluşturuyor.

Bu araştırma ve konseptleri ödüllü tasarım üstünlüğüyle hayata geçirmek için; San Francisco, Londra, Yeni Delhi, Tokyo, Şangay ve Seul’da çalışan altı Tasarım Merkezi bu iki bölümü tamamlıyor. Bu girişim, 10.8 milyar Dolar yatırım yapılan ve 60 binden fazla çalışanı kapsayan, Samsung’un kapsamlı araştırma ve geliştirme taahhüdünün bir parçası. Sonuçta, Samsung’daki her dört çalışandan biri, ürün inovasyonu üzerinde çalışmaktadır.

Samsung, dünya çapında özel pazar isteklerini karşılamak için ürünlerini, yerel pazarlar doğrultusunda uyarlıyor. Aşağıda buna yönelik birkaç örnek bulabilirsiniz:

Amerika Birleşik Devletleri – Maden Suyu Pınarlı Çift Kapaklı Buzdolabı

  • Amerika Birleşik Devletleri’nde maden suyu talebinin arttığını gözlemleyen Samsung, tek bir düğmeye basarak maden sodası veren bir buzdolabını satışa sundu.

Bulgaristan – Samsung Akıllı Fırın MC32F

  • Yoğurdun yerel beslenme alışkanlarının önemli bir parçası olması itibariyle Samsung, saniyeler içinde mükemmel ev yapımı yoğurt üretebilen bir fırın geliştirdi.

Afrika

  • SafeSurge TV – Bölgede sık yaşanan güç dalgalanmaları ve kesintilerine karşı koruma sağlamak için Samsung, daha fazla baskı direnç kapasitesine sahip LED TV’ler üretti.
  • Ücretsiz Uydu TV – Kablolu TV erişiminin olmadığı bölgelerde izleyicilerin ücretsiz TV kanallarını izleyebilmeleri için, uydu cihazları doğrudan TV’lere monte edildi.
  • Duracool Buzdolapları – Bu özel yalıtıma sahip buzdolapları, elektrik kesilmesi halinde yemekleri sekiz saat taze tutabilme özelliğine sahip.

Türkiye – Samsung Buzdolabı RT55

  • Türk tüketicilerinin taze sebzelere olan düşkünlüğü; Samsung’un derin dondurucu bölümlerinin boyutlarını %21 küçültmesini ve buzdolaplarının Türk evlerindeki kullanılabilir alanlara daha iyi sığması için daha dar üretmesini sağladı.

Orta Doğu – Samsung DVM Desert

  • Bölgedeki 40C’nin üzerindeki yakıcı sıcaklıklarla başa çıkabilmek için Samsung, özel geliştirilmiş kompresörlere sahip klimalar geliştirdi.

Hindistan – Samsung Çift Hazneli Çamaşır Makinesi

  • Kesinti olması halinde, alternatif elektrik ya da su kaynaklarının olduğu yere kolayca götürebilmek için bazı çamaşır makinelerine tekerlek takıldı. Ayrıca, tam yıkama döngüsünden önce, belirli kıyafetlerin özel olarak elle yıkanabilmesi için özel bir hazne de monte edildi.

Çin – Fu Yun Monitör, Ji Xiang Fa TV F4280, Ru Yi Hong TV F5080

  • Çin’de kırmızı renk ve 8 sayısı uğurlu kabul edilir. Bu nedenle, Samsung’un Çin için imal ettiği ürünler arasında, kırmızı arka kapaklı bilgisayar monitörleri ve 8 şeklinde standı olan LED TV’ler yer alıyor. “福” şans karakteri de monitörlerin arkasına basılıdır.

Kore – Samsung Kimchi Buzdolabı- M9000

  • Koreliler neredeyse her yemekte fermente edilmiş sebze olan “kimchi” yer. Bu nedenle Samsung, mükemmel kimchi için tam doğru hava akışını ve sıcaklığını sağlayan özel bir buzdolabı geliştirdi.

Çin ve Kore – Q9000 Klima

  • Minimalist ürün tasarımına yönelik isteğin artmasıyla, Samsung tasarım konusunda bilinçli müşteriler için şık ve ultra ince bir klima geliştirdi.